Bild laddas
Älskade knöl

6 nyttiga recept med sötpotatis

Nej, sötpotatis är ingen potatis, det är en ört. Och den kan tillagas på massor av olika sätt! Du kan koka, steka, ugnsbaka, rosta, krossa, fritera … Här är sex nyttiga recept som har potential att bli nya favoriter!
Fler recept med sötpotatis

 1. 1. Bönpuckar med sötpotatis och ingefära

  104
  2
  De flesta bönor, linser och även grönsaker och rotfrukter går att forma till vegetariska biffar, bollar, eller puckar som vi kallar dessa. Stora vita bönor och sötpotatis utgör basen i dessa mumsiga veganska bönpuckar, fint balanserat av citron och ingefära.
  Bönpuckar med sötpotatis och ingefära
 2. 2. Krossad sötpotatis med lime och vitlök

  79
  6
  Krossad sötpotatis fungerar utmärkt som tillbehör till grillfesten eller som ingrediens i en matig wrap på picknicken. Det blir en himmelsk kombination när sötpotatisen blandas med vitlök och olivolja. En blivande sommarklassiker.
  Krossad sötpotatis med lime och vitlök
 3. 3. Bakad sötpotatis med feta och oliver

  51
  6
  Baka sötpotatisen i mikron så går det undan att fixa middag. Fyll den med salt fetaost och smakrika oliver. En liten klick crème fraiche bidrar med krämighet. En perfekt middag för en.
  Bakad sötpotatis med feta och oliver
 4. 4. Rostad sötpotatis

  18
  0
  Tröttnat på klyftpotatis? Rosta sötpotatis i ugnen i stället. Den vackert orangea rotfrukten blir ljuvligt söt och mjäll när den bakas med olivolja. Servera gärna sötpotatisen med t ex grönkålssallad och tofumacka.
  Rostad sötpotatis
 5. 5. Sötpotatisbiffar med ingefära och nötter

  144
  5
  Krispigt grillade sötpotatisbiffar är perfekta som veganska burgare. Dessa gör middagen till en färggrann sommarmåltid. En härligt mättande rätt som ger smak och mångfald till grillfesten.
  Sötpotatisbiffar med ingefära och nötter
 6. 6. Färggranna chips

  25
  1
  Färggranna chips är ett recept på goda friterade rotfrukter. Rekommenderade rotfrukter är rödbetor, morötter och sötpotatis eftersom de ger chipsen en fin färg och god smak.
  Färggranna chips