Grattis till alla er som älskar kräftor och som gärna äter hälsosamt. Skaldjur är väldigt nyttigt och genom att komplettera med gröna tillbehör blir kräftskivan en ren hälsofest. Se våra tips och recept.
Här hittar du fler recept till en
nyttig kräftskiva!
Skaldjur innehåller lite fett, men massor av protein, järn och zink. Att de är pilliga gör att du äter långsamt, vilket är bra för mättnadskänslan.
Kräftlagen innehåller salt och socker, ibland även tillsatser. Om du har tid, ork och lust – koka din egen lag på vatten, krondill (koka utan stjälken för bästa smak), lök, en skvätt öl och lite salt. Smaka dig fram!
Se recept på kräftlag!
Ett kul sätt att inleda kräftskivan är att anordna så kallade ”parcharader”. Hitta på ett antal ord/aktiviteter att dramatisera och skriv upp varje ord/aktivitet på två lappar. Lägg lapparna i en skål och låt gästerna dra en lapp. Sedan ska alla gäster – samtidigt – utföra sin charad och försöka hitta den person som har samma ord/aktivitet. Det blir bordsgrannen!
Tycker du att västerbottenpaj är ett måste på kräftskivan, så har vi ett hälsosammare alternativ för dig. Du hittar även andra mättande favoriter som passar utmärkt till kräftorna.