Sötpotatisvåfflor med kalkonröra
Sätt påskig färg på våfflorna med läckert orange sötpotatis. Förutom att göra våfflorna mer matiga får de en trevlig sötma – gott till den salta kalkonröran. Våfflorna går lika bra att servera med söta tillbehör, prova smörstekt äpple med kanel och en kula vaniljglass!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016
Ingredienser
ca 12 st
Kalkonröra
1 paket kyckling- eller kalkonbacon (à 140 g)
1 syrligt äpple (t ex. granny smith)
4 salladslökar
1 tsk dijonsenap
250 g cottage cheese
salt
peppar
Sötpotatisvåfflor
600 g sötpotatis
4 ägg
1 dl rapsolja
4 dl mandeldryck eller mjölk (3 %)
3 dl vetemjöl
2 dl dinkelmjöl (fullkorn)
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1140 KJ / 272 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater30 g
Protein11 g
Kommentarer
Goda och matiga.
Caroline
2021-03-15Snygga, goda och mättande våfflor! Barnen åt med äppelmos och jag gjorde röran men bytte ut bacon mot vanlig skivad rökt skinka. Senapen förstörde dock allt för mej tyvärr.
Erika
2019-03-25