Frukost, brunch, lunch eller middag – riv ner några kokta, kalla potatisar i våffelsmeten och grädda som vanligt i ett våffeljärn. Bjud sött med sylt och vispad grädde, eller matigt med en god röra, exempelvis med lax, crème fraiche och finhackad rödlök.
Ett recept från:
Buffé
nr 2,
2017
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Serveringsförslagen är ej medräknat i näringsvärdet.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Joakim
2021-03-22Jättegoda! Mängden smör är lite i överkant. Blir väldigt mycket fett i järnet. Men man behöver inte smörja våffeljärnet innan,
Anna
2021-03-12Goda! Men precis som skrivet här innan, tog 100 g smör - det var alldeles lagom.
Joel
2020-12-22Jättegoda men alldeles för mycket smör. Voffelgärnet blev alldeles solkigt av fett. Jag tror fett mängden kan halveras.