Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatisvåfflor

Frukost, brunch, lunch eller middag – riv ner några kokta, kalla potatisar i våffelsmeten och grädda som vanligt i ett våffeljärn. Bjud sött med sylt och vispad grädde, eller matigt med en god röra, exempelvis med lax, crème fraiche och finhackad rödlök.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv potatisen grovt. Smält smöret och låt svalna.
  2. Vispa ihop mjölk, vatten, mjöl, ägg, bakpulver och salt till en slät smet. Rör ner smöret. Tillsätt den rivna potatisen.
  3. Grädda våfflor i ett smort våffeljärn tills de får fin färg.
  4. Toppa gärna potatisvåfflorna med en matig laxröra eller rom, crème fraiche och finskuren rödlök. Eller bjud med sylt och grädde.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Serveringsförslagen är ej medräknat i näringsvärdet.

Ingredienser

Portioner: ca 10 st
  • 200 g kokt kall potatis
  • 150 g smör
  • 2 dl mjölk (3%)
  • 2 dl vatten
  • 4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
  • 1 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • smör
  • 1 tsk salt
Serveringsförslag
  • laxröra eller crème fraiche rom och rödlök
  • sylt och grädde
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1011 kJ / 242 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept