Potatisvåfflor
Frukost, brunch, lunch eller middag – riv ner några kokta, kalla potatisar i våffelsmeten och grädda som vanligt i ett våffeljärn. Bjud sött med sylt och vispad grädde, eller matigt med en god röra, exempelvis med lax, crème fraiche och finhackad rödlök.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017
Ingredienser
ca 10 st
200 g kokt kall potatis
150 g smör
2 dl mjölk (3%)
2 dl vatten
4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
1 ägg
1 tsk bakpulver
smör
1 tsk salt
Serveringsförslag
laxröra eller crème fraiche rom och rödlök
sylt och grädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Serveringsförslagen är ej medräknat i näringsvärdet.
Energi1011 KJ / 242 kCal
Fett15 g
Salt1.07 g
Kolhydrater22 g
Protein4 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott, som många andra drog jag också ner på fettet till 100g, det blev jättebra!
Sofia
2024-11-26Gott och matigt! Håller med om att man kan dra ner på smöret och saltet, blir så flottigt och översaltat annars.
Mejfang
2024-07-04Drog ner till 100g smör vilket blev bra. Tänker också att man kan ha i lite mer potatis för än matigare.
Karolina
2024-02-14