Potatisvåfflor

28
3 Klimatsmart
Potatisvåfflor

Frukost, brunch, lunch eller middag – riv ner några kokta, kalla potatisar i våffelsmeten och grädda som vanligt i ett våffeljärn. Bjud sött med sylt och vispad grädde, eller matigt med en god röra, exempelvis med lax, crème fraiche och finhackad rödlök.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Potatisvåfflor

Ingredienser

ca 10 st
200 g
kokt kall potatis
150 g
smör
2 dl
mjölk (3%)
2 dl
vatten
4 dl
vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
1
ägg
1 tsk
bakpulver
-
smör
1 tsk
salt

Serveringsförslag

laxröra eller crème fraiche rom och rödlök
sylt och grädde

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Serveringsförslagen är ej medräknat i näringsvärdet.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Joakim

2021-03-22

Jättegoda! Mängden smör är lite i överkant. Blir väldigt mycket fett i järnet. Men man behöver inte smörja våffeljärnet innan,

Anna

2021-03-12

Goda! Men precis som skrivet här innan, tog 100 g smör - det var alldeles lagom.

Joel

2020-12-22

Jättegoda men alldeles för mycket smör. Voffelgärnet blev alldeles solkigt av fett. Jag tror fett mängden kan halveras.

Näringsvärde per portion

Energi 1011 KJ / 242 kCal
Fett 15 g
Salt 1.07 g
Kolhydrater 22 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept