Potatisvåfflor

Frukost, brunch, lunch eller middag – riv ner några kokta, kalla potatisar i våffelsmeten och grädda som vanligt i ett våffeljärn. Bjud sött med sylt och vispad grädde, eller matigt med en god röra, exempelvis med lax, crème fraiche och finhackad rödlök.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Ingredienser
ca 10 st
200 g kokt kall potatis
150 g smör
2 dl mjölk (3%)
2 dl vatten
4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
1 ägg
1 tsk bakpulver
smör
1 tsk salt
Serveringsförslag
laxröra eller crème fraiche rom och rödlök
sylt och grädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Serveringsförslagen är ej medräknat i näringsvärdet.
Energi1011 KJ / 242 kCal
Fett15 g
Salt1.07 g
Kolhydrater22 g
Protein4 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket goda både med sylt eller matigare toppings som röror, avokado, kokt ägg, majonäs, rödlök, citron, räkor, lax mm. Jag dubblar mängden potatis för att få fler och mer mättande våfflor. Funkar superbra utan att det tar över med potatissmak. Älskas av alla i familjen
Malena
2024-12-27Mycket gott, som många andra drog jag också ner på fettet till 100g, det blev jättebra!
Sofia
2024-11-26Gott och matigt! Håller med om att man kan dra ner på smöret och saltet, blir så flottigt och översaltat annars.
Mejfang
2024-07-04