Frukost, brunch, lunch eller middag – riv ner några kokta, kalla potatisar i våffelsmeten och grädda som vanligt i ett våffeljärn. Bjud sött med sylt och vispad grädde, eller matigt med en god röra, exempelvis med lax, crème fraiche och finhackad rödlök.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Serveringsförslagen är ej medräknat i näringsvärdet.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vill bara tillägga att det går alldeles utmärkt att riva rå potatis, om man inte har kall kokt sen tidigare middag. Att koka upp och kyla ner potatis kändes lite överkurs, så jag skippade det - till gott resultat.
Fredrik
2023-03-14Det var lite för mycket salt för min smak. Annars mycket gott.
Rickard
2022-07-17Låter väldigt gott ! 😋 Måste prova detta recept !
Anna maria
2022-04-17