Raw food!

Raw food bollar –

12 nyttiga recept

Raw bollar kan ätas som dessert, träningssnacks, lördagsgodis – ja, i princip när och var som helst. Här är tolv supersmarriga varianter att välja mellan som är späckade med frukt, nötter och andra energirika nyttigheter.

  • Äppel- och mandelbollar

    Dags för fika? Dessa bollar med smak av äpple och mandel är fantastiskt goda. Med en bas av torkade äppelskivor och sötmandel passar äppel- och mandelbollarna lika bra som mellanmål. Rulla dem i hackade nötter för extra crunch!

    - Äppel- och mandelbollar

    Spara

  • Lakritsbollar

    Älskar du lakrits? Då är detta receptet för dig! Du gör lakritsbollarna av fänkålsfrön, cashewnötter, lakritspulver, torkade dadlar, vatten och salt. Rulla dem gärna i frystorkade hallon.

    - Lakritsbollar

    Spara

  • Apelsin- och aprikosbollar

    Boosta hälsan och energin med de här nyttiga och supersmarriga apelsin- och aprikosbollarna, rullade i hackade pumpakärnor. Raw bollar när de är som godast!

    - Apelsin- och aprikosbollar

    Spara

  • Choklad- och kaffebollar

    Sugen på en choklad- och kaffeboll efter maten? Dessa godingar innehåller även pumpakärnor, kokos, torkade dadlar och honung. En nypa salt lyfter smakerna.

    - Choklad- och kaffebollar

    Spara

  • Hasselnötsbollar

    Mixa skalade hasselnötter, torkade fikon, kakao och lite salt. Forma till bollar, rulla dem i lingonpulver och skjuts in i kylen. Så där! Dina hasselnöts- och fikonbollar är klara.

    - Hasselnötsbollar

    Spara

  • Ingefärs- och limebollar

    Syrliga raw bollar med sting! Du gör dem av riven ingefära, lime, kokos, sesamfrön och dadlar. Ta en tugga och fyll på med vitaminer, mineraler och energi.

    - Ingefärs- och limebollar

    Spara

  • Jordnötsbollar

    Fyra ingredienser, lite kokos på toppen - det är allt som krävs för att göra dessa gudomligt goda och nyttiga jordnötsbollarna. Perfekta som energirikt mellanmål!

    - Jordnötsbollar

    Spara

  • Kokosbollar med lime

    Dessa kokosbollar smaksatta med lime är lika mycket ett bra energitillskott som nyttigare godis. Fikon eller dadlar bidrar med naturlig sötma och valnötter med härlig nötighet och skönt tugg. Tillsammans med kokosen blir det till ett utsökt julgodis!

    - Kokosbollar med lime

    Spara

  • Fikonbollar

    Ett enkelt och gott recept på fikonbollar att servera som efterrätt eller till fika. Du mixar snabbt ihop fikon, mandel och kanel och formar till bollar. Rulla i mandel och njut!

    - Fikonbollar

    Spara

  • Kanel- och dadelbollar

    Vill du undvika vitt socker, men ändå njuta av god fika? Då tycker vi att du ska prova Dadelbollar med kanel till kaffet. Dadelbollar är lätta att göra och hur smaskiga som helst. Gör en dubbel sats till jul – det kommer gå åt!

    - Kanel- och dadelbollar

    Spara

  • Pepparkaksbollar med dadlar och mandel 

    Testa ett lite nyttigare julgodis! Dessa ljuvliga veganska pepparkaksbollar görs på mandel och dadlar. Bollarna smaksätts med kakao och pepparkakskryddor och rullas i krossade mandelspån. Hur gott som helst, och perfekt till julens dessertbord eller som gå bort-present!

    - Pepparkaksbollar med dadlar och mandel 

    Spara

  • Morotsbollar med kardemumma

    Ge kroppen ny energi med de här naturligt söta morotsbollarna. Perfekt mellanmål eller som nyttigare fika. Bollarna kan göras på morotsrester från en råsaftscentrifug eller rivna morötter. Dadlar bidrar med naturlig sötma och cashewnötter gott crunch.

    - Morotsbollar med kardemumma

    Spara

  • Raw lingonbollar

    Rawbollar är alltid rätt – till fika, mellanmål, före eller efter träningen som snabb energigivare. Här mixas sötmandel med russin, kokosolja, vaniljpulver och kanel. Rulla i lingonpulver för fin färg och en syrlig smak som matchar kanelen fint.

    - Raw lingonbollar

    Spara