Nyttigare vardag

Gör din egen müsli och granola

Vill du toppa yoghurten med en nyttigare müsli eller granola? Gör din egen! Här listar vi recept som är proppfulla med nötter, fröer och torkad frukt.
Tips! Se alla våra recept på nyttig müsli.

Nyttig müsli och granola - 5 recept

Paket med färdig müsli är ofta riktiga sockerbomber. Gör egen och du får koll på innehållet. Nyttigt, gott och generellt billigare. Ät tillsammans med naturell fil eller yoghurt och toppa gärna med bär eller frukt.

 • Knaprig müsli med mandel och russin

  Knaprig müsli med mandel och russin

  Betyg 3.4 av 5.
  107 personer har röstat
  Receptet har 12 kommentarer.

  Müsli blir betydligt nyttigare och godare om du gör den själv. Efter att ha testat den här enkla, knapriga müslin med mandel och russin kommer du inte vilja använda något annat. Ett måste på frukostbordet!

  Knaprig müsli med mandel och russin
 • Müsli med torkad frukt

  Müsli med torkad frukt

  Betyg 3.2 av 5.
  44 personer har röstat
  Receptet har 4 kommentarer.

  Hemgjord müsli fullproppad med fibrer, nötter och torkad frukt är en både nyttig och god frukost. Och egna flingor är enkelt att göra. Blanda nötter och gryn du gillar med äppeljuice och olja och rosta lätt i ugn. Klart!

  Müsli med torkad frukt
 • Familjens favoritmüsli

  Familjens favoritmüsli

  Betyg 2.7 av 5.
  300 personer har röstat
  Receptet har 2 kommentarer.

  Ett inte allt för krångligt recept på utsökt, hemgjord müsli! Du gör den nyttiga müslin av bland annat fiberhavregryn, dinkelflingor, valnötter, honung, kardemumma och frukt. Underbart till yoghurt eller fil!

  Familjens favoritmüsli
 • Granola

  Granola

  Betyg 3.9 av 5.
  353 personer har röstat
  Receptet har 38 kommentarer.

  Ett mumsigt recept på hemgjord granola som är en slags müsli. Du gör granolan av nötter, havregryn, kokos, äppeljuice, honung, kanel, tranbär, russin, pumpakärnor och linfrön. Granolan ger ett härligt crunch att toppa på frukostens yoghurt eller filmjölk.

  Granola
 • Saffransgranola

  Saffransgranola

  Betyg 3.5 av 5.
  180 personer har röstat
  Receptet har 0 kommentarer.

  Granola är en rostad form av müsli. Genom att tillsätta äppeljuice och honung får granolan extra god smak och blir härligt knaprig. Här blandar vi havregryn, solrosfrön, pumpakärnor och kokos tillsammans med saffran, och får en julig saffransgranola.

  Saffransgranola

Artiklar (1558)

Fruktiga desserter

Mer dessert, mindre socker

Desserter och andra godsaker resulterar lätt i sockerchock. Så hur går man från överkant till guldkant? Svaret är frukt! Det ger ofta mer dessert med mindre socker. Alltså nyttigare. Win win!