Lakritsbollar

Älskar du lakrits? Då är detta receptet för dig! Du gör lakritsbollarna av fänkålsfrön, cashewnötter, lakritspulver, torkade dadlar, vatten och salt. Rulla dem gärna i frystorkade hallon.

Ingredienser
20 st
1/2 tsk fänkålsfrö
2 1/2 dl cashewnötter (2 1/2 dl motsvarar ca 150 g)
1/2 tsk lakritspulver
1 nypa salt
15 kärnfria mjuka torkade dadlar
2 msk vatten
Till garnering
frystorkade hallon
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Näringsberäkningen är per boll utan garnering.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi264 KJ / 63 kCal
Fett4 g
Salt0.12 g
Kolhydrater6 g
Protein1.5 g
Kommentarer
Byt ut hälften av cashewnötterna mot mandelmjöl och dubbla mängden lakritspulver. Blev mycket godare! Tips: Använd plasthandskar när du ska rulla bollarna!
Katharina
2021-01-27Supergoda! Jag rullade i tranbärspulver istället, då det fanns hemma. Nästa gång ska jag testa att ha i mer lakrits.
Sara
2021-01-23Skippa fänkålen! Tyckte de förstörde hela bollarna, smakade mint typ usch
Ylva
2019-10-02