ÖVER 60 MIN | Enkel

Hasselnötsbollar

Mixa skalade hasselnötter, torkade fikon, kakao och lite salt. Forma till bollar, rulla dem i lingonpulver och skjuts in i kylen. Så där! Dina hasselnöts- och fikonbollar är klara.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa allt slätt i en matberedare.
  2. Till garnering: Rulla till bollar och rulla dem i lingonpulver.
  3. Låt stå i kylskåp ca 1 timme innan servering.

Näringsberäkningen är per boll utan garnering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 25 st
  • 3 dl rostade och skalade hasselnötter (3 dl motsvarar ca 175 g)
  • 10 torkade fikon
  • 1 msk kakao
  • 1 krm salt
Till garnering
  • lingonpulver

Näringsvärde
Per portion

Energi 206 kJ / 49 kCal