Hasselnötsbollar
Mixa skalade hasselnötter, torkade fikon, kakao och lite salt. Forma till bollar, rulla dem i lingonpulver och skjuts in i kylen. Så där! Dina hasselnöts- och fikonbollar är klara.
Ingredienser
25 st
3 dl rostade och skalade hasselnötter (3 dl motsvarar ca 175 g)
10 torkade fikon
1 msk kakao
1 krm salt
Till garnering
lingonpulver
Gör så här
Näringsberäkningen är per boll utan garnering.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi206 KJ / 49 kCal
Fett4 g
Salt0.06 g
Kolhydrater1 g
Protein1 g
Kommentarer
Helt omöjligt recept, saknas det någon ingrediens? Gick definitivt inte att rulla, bara smulade sig. Bara att kasta.
Sonia
2024-09-04Hej Sonia! Nej släng inte smulet! Det är bara att tillsätta lite vatten så går det ihop till en smet. Konsistensen beror mycket på hur färska dom torkade fikonen är. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-09-04Tvekade till att göra dessa när jag såg det låga betyget, glad att jag gjorde dem ändå! Blev SÅ goda! Jag hade dock i ett par daddlar då fikonen jag hade inte räckte till.
Amanda
2019-10-15uuuuuttree
Christina
2018-01-28