Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Morotsbollar med kardemumma

Ge kroppen ny energi med de här naturligt söta morotsbollarna. Perfekt mellanmål eller som nyttigare fika. Bollarna kan göras på morotsrester från en råsaftscentrifug eller rivna morötter. Dadlar bidrar med naturlig sötma och cashewnötter gott crunch.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa alla ingredienser utom kokosen i en matberedare.
  2. Rulla smeten till runda bollar. 
  3. Häll kokosen i en djup tallrik. 
  4. Rulla bollarna i kokosen. Förvara dem i kylen.

Näringsberäkningen är per boll.

Ingredienser

Portioner: ca 20 st
  • 1 dl morotsrester eller finrivna morötter
  • 2 1/2 dl naturella cashewnötter
  • 10 urkärnade dadlar
  • 1/2 tsk malen kardemumma
  • 1/2 krm havssalt
  • 2 dl kokosflingor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 346 kJ / 83 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept