Morotsbollar med kardemumma

Betyg 3.9 av 5.
129 personer har röstat
26
Morotsbollar med kardemumma

Ge kroppen ny energi med de här naturligt söta morotsbollarna. Perfekt mellanmål eller som nyttigare fika. Bollarna kan göras på morotsrester från en råsaftscentrifug eller rivna morötter. Dadlar bidrar med naturlig sötma och cashewnötter gott crunch.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Morotsbollar med kardemumma

Ingredienser

ca 20 st
1 dl  morotsrester eller finrivna morötter
2 1/2 dl  naturella cashewnötter
10   urkärnade dadlar
1/2 tsk  malen kardemumma
1/2 krm  havssalt
2 dl  kokosflingor

Gör så här

Näringsberäkningen är per boll.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
129 personer har röstat

Kommentarer

Har gjort dessa goda bollar flera gånger, en favorit helt enkelt

Anna

2023-07-18

Supergoda, även tonåringen gillar! Jag tog sex dadlar och la i ca 0.5 dl havregryn för att minska socker och sötma. Det blev tillräckligt sött ändå tycker jag, men smaken är ju olika. Hade inte tillräckligt med cashewnötter hemma så hälften av nötterna byttes mot solrosfrön. Det märktes faktiskt knappt.

Nina

2022-08-06

Tips att mina cashewnötter först, så det inte blir ojämna och stora bitar av det

Camilla

2022-01-28

Näringsvärde per portion

Energi346 KJ / 83 kCal
Fett6 g
Salt0 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Raw semla
Betyg 4.9 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokosbollar med lime
Betyg 3.1 av 5.
71 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rawfoodbollar med äpple
Betyg 3.1 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Snickersbollar
Betyg 4.6 av 5.
81 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lakritsbollar
Betyg 4.3 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cashew- och gurkmejemjölk
Betyg 3.4 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga