Morotsbollar med kardemumma

120
25
Morotsbollar med kardemumma

Ge kroppen ny energi med de här naturligt söta morotsbollarna. Perfekt mellanmål eller som nyttigare fika. Bollarna kan göras på morotsrester från en råsaftscentrifug eller rivna morötter. Dadlar bidrar med naturlig sötma och cashewnötter gott crunch.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Morotsbollar med kardemumma

Ingredienser

ca 20 st
1 dl morotsrester eller finrivna morötter
2 1/2 dl naturella cashewnötter
10 urkärnade dadlar
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 krm havssalt
2 dl kokosflingor

Gör så här

Näringsberäkningen är per boll.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

120

Kommentarer

Nina

2022-08-06

Supergoda, även tonåringen gillar! Jag tog sex dadlar och la i ca 0.5 dl havregryn för att minska socker och sötma. Det blev tillräckligt sött ändå tycker jag, men smaken är ju olika. Hade inte tillräckligt med cashewnötter hemma så hälften av nötterna byttes mot solrosfrön. Det märktes faktiskt knappt.

Camilla

2022-01-28

Tips att mina cashewnötter först, så det inte blir ojämna och stora bitar av det

Elisabeth

2021-06-29

Supergoda, hoppade över kokosen då jag planerar ta med på fjällvandring 👍🏻

Näringsvärde per portion

Energi 346 KJ / 83 kCal
Fett 6 g
Salt 0 g
Kolhydrater 5 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Mangobollar
Kokosbollar med lime
Nyttig kladdkaka
Snickersbollar
Lakritsbollar