Morotsbollar med kardemumma
Ge kroppen ny energi med de här naturligt söta morotsbollarna. Perfekt mellanmål eller som nyttigare fika. Bollarna kan göras på morotsrester från en råsaftscentrifug eller rivna morötter. Dadlar bidrar med naturlig sötma och cashewnötter gott crunch.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014
Ingredienser
ca 20 st
1 dl morotsrester eller finrivna morötter
2 1/2 dl naturella cashewnötter
10 urkärnade dadlar
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 krm havssalt
2 dl kokosflingor
Gör så här
Näringsberäkningen är per boll.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi346 KJ / 83 kCal
Fett6 g
Salt0 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g
Kommentarer
Har gjort dessa goda bollar flera gånger, en favorit helt enkelt
Anna
2023-07-18Supergoda, även tonåringen gillar! Jag tog sex dadlar och la i ca 0.5 dl havregryn för att minska socker och sötma. Det blev tillräckligt sött ändå tycker jag, men smaken är ju olika. Hade inte tillräckligt med cashewnötter hemma så hälften av nötterna byttes mot solrosfrön. Det märktes faktiskt knappt.
Nina
2022-08-06Tips att mina cashewnötter först, så det inte blir ojämna och stora bitar av det
Camilla
2022-01-28