Det lönar sig!

Nyttig och billig

vardagsmat

Det här med att äta nyttigt behöver inte alls vara dyrt! Här är tips på supergoda vardagsrätter som är gjorda på hälsosamma och hyfsat billiga ingredienser.

 • Grönsakssallad med lax

  Grönsakssallad med lax

  Grönsakssallad med lax, tärnad potatis, paprikapesto, blomkål, tomat och mangoldskott. En utmärkt vardagsmiddag som smakar gudomligt gott!

  Recept på Grönsakssallad med lax

 • Tacopaj

  Tacopaj

  Tacopaj fulländar fredagsmyset och med färdig pajdeg är det lätt att göra. Här är en variant på tacopaj med riktigt mycket grönsaker. Det gör pajen både godare och nyttigare. En vitkålsallad till med krispiga rädisor och spenat blir pricken över i.

  Tacopaj

 • Broccoliris med ugnskyckling

  Broccoliris med ugnskyckling

  En fräsch och nyttig kycklingrätt som serveras med ris, broccolibuketter och en sval sås av yoghurt och sweet chili. Byt gärna ut det vita riset mot fullkornsris.

  Recept på Broccoliris med ugnskyckling

 • Korv stroganoff

  Korv stroganoff

  Korv stroganoff med krossade tomater som bas gör korvgrytan lite nyttigare. Särskilt när korven får sällskap av paprika och lök i grytan. Servera med råris och babyspenat samt krasse.

  Korv stroganoff

 • Grönsaksbulgur med fetaost

  Grönsaksbulgur med fetaost

  En smakrik och färgglad rätt gjord av bland annat morötter, bulgur, tomat, feta och kidneybönor. Nyttigt, gott och billigt! Servera gärna med en klick pesto.

  Recept på Grönsaksbulgur med fetaost

 • Lax med ajvar och oliver

  Lax med ajvar och oliver

  En matig rätt gjord av lax, smakrik ajvar relish, nykokt pasta (gärna fullkornspasta), tomater och gröna oliver. Ett nyttigt och gott recept som du tillagar på under 30 minuter.

  Recept på Lax med ajvar och oliver

 • Chili con carne

  Chili con carne

  En sundare chili con carne med mer grönsaker och mindre färs. Grova rotfrukter, som morot och palsternacka, rivs och ger mustig smak åt chili con carnen. Gör en sallad med kidneybönor, tomat och avokado och servera till.

  Chili con carne

 • Lax med dragon- och morotsbulgur

  Lax med dragon- och morotsbulgur

  Lax med dragon- och morotsbulgur är en lättlagad och nyttig måltid där saftiga laxfileér serveras med morotsbulgur smaksatt med gräslök, dragon och sambal oelek. Mums!

  Recept på Lax med dragon- och morotsbulgur