Senapsbakad torsk med rostad potatis

En rätt som går hem hos de flesta familjemedlemmarna är denna, senapsbakade fisk med rostad potatis. Fisken får ett täcke av senap, ströbröd samt olja innan den tillagas i ugnen. Där blir den perfekt gyllenbrun innan det är dags för servering ihop med tillbehör som potatis, tomat och en gräddfilsås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2022

Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
2 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
salt
peppar
Torsk
2 msk svensk senap
600 g torskfilé eller annan vit fisk
1 tsk paprikapulver
2 krm salt
1 krm peppar
1 dl ströbröd
1 msk olivolja
ca 3 tomater
1/2 gurka
1/2 förp morötter (à 500 g)
Gräddfilssås
1 1/2 dl gräddfil
1/2 dl majonnäs
Gör så här
00:15:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2494 KJ / 595 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater52 g
Protein36 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så otroligt gott i all sin enkelhet!
Jessica
2023-05-17Jag använde kolja istället för torsk och det blev väldigt bra sonen var nöjd och han är kräsen
Nicklas
2023-05-12Oväntat gott
Inger
2023-03-12