Broccolisoppa med tomat- och mozzarellabaguette

Betyg 4.1 av 5.
96 personer har röstat
22
Broccolisoppa med tomat- och mozzarellabaguette

Ibland vill man bara äta en snabb soppa och då är denna krämiga broccolisoppa perfekt. Med fryst broccoli, grönsaksbuljong och grädde är den klar på 10 minuter. Medan soppan kokar kan du förbereda en baguette med tomat, mozzarella och pesto. Mättande och gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2022

Broccolisoppa med tomat- och mozzarellabaguette

Ingredienser

4 portioner
2   bake-off baguetter
800 g  fryst broccoli
10 dl  grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
salt
peppar
1   förp mozzarella (à 125 g)
ca 3   tomater
3 msk  basilika- eller paprika pesto

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri baguette.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde, pesto och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Receptet har uppdaterats januari 2022.

Gör så här

Klimattips

När du väljer fryst broccoli gör du ett klimatsmart val då de oftast har skördats i säsong och fryses även när de innehåller mest näring.

Tips

Fräs gärna en lök i lite smör i kastrullen till att börja med. Mortlade fänkålsfrön i soppan är gott.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
96 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod och bra sommarlunch! Alla tyckte om den! Tillsatte chiliflakes och persillade, annars som receptet!

Eva-lisa

2023-07-20

God och lättlagad soppa som går hem hos de flesta. Svårast är det att hitta någon pesto nuförtiden - i de flesta varianterna har pinjenötter (frön från pinjekottarna) ersatts med Cashewnötter som många är allergiska mot. Men man hittar aldrig någon allergivarning i recept för just det.

Sabine

2023-02-20

Mona-Lisa Receptet var mycket Snabblagat o gott. Gjorde Exakt enligt receptet frånsett att jag tog 2 buljongtärningar istället för 1. Gjorde 2 små Baguetter till varje sopptallrik o alla blev mätta. Det här är en rätt som jag definitivt ska göra fler gånger, receptet är ju mycket lätt att komma ihåg.

Mona-lisa

2023-01-31

Näringsvärde per portion

Energi2057 KJ / 492 kCal
Fett22 g
Salt3.9 g
Kolhydrater50 g
Protein20 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fylld pasta med blomkål och mozzarella
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatis- och purjolökssoppa med pestomackor
Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta pesto med mozzarella och pumpakärnor
Betyg 4.1 av 5.
43 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomatsoppa med linser och mozzarella
Betyg 4.4 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Philly cheesesteak
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomatsoppa med krispig pesto- och mozzarellatoast
Betyg 4.6 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga