Broccolisoppa med tomat- och mozzarellabaguette

81
17
Broccolisoppa med tomat- och mozzarellabaguette

Ibland vill man bara äta en snabb soppa och då är denna krämiga broccolisoppa perfekt. Med fryst broccoli, grönsaksbuljong och grädde är den klar på 10 minuter. Medan soppan kokar kan du förbereda en baguette med tomat, mozzarella och pesto. Mättande och gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2022

Broccolisoppa med tomat- och mozzarellabaguette

Ingredienser

4 portioner
2 bake-off baguetter
800 g fryst broccoli
10 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
1 förp mozzarella (à 125 g)
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
3 msk basilika- eller paprika pesto

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri baguette.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde, pesto och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Receptet har uppdaterats januari 2022.

Gör så här

Klimattips

När du väljer fryst broccoli gör du ett klimatsmart val då de oftast har skördats i säsong och fryses även när de innehåller mest näring.

Tips

Fräs gärna en lök i lite smör i kastrullen till att börja med. Mortlade fänkålsfrön i soppan är gott.

Vad tyckte du om receptet?

81

Kommentarer

Louise

2022-06-01

Supergod om man följer tipsen och tar mindre vatten och mer kryddor! Riktigt bra kombo m baguette,mozzarella, tomat och pesto!

Ida

2022-05-31

Vidrigt på riktigt.

Jenny

2022-05-31

Riktigt god soppa! Gick hem hos hela familjen, trots att maken inte är så mycket för broccoli

Näringsvärde per portion

Energi 2057 KJ / 492 kCal
Fett 22 g
Salt 3.9 g
Kolhydrater 50 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden