Broccolisoppa med tomat- och mozzarellabaguette

41
1
Broccolisoppa med tomat- och mozzarellabaguette

Ibland vill man bara äta en snabb soppa och då är denna krämiga broccolisoppa perfekt. Med fryst broccoli, grönsaksbuljong och grädde är den klar på 10 minuter. Medan soppan kokar kan du förbereda en baguette med tomat, mozzarella och pesto. Mättande och gott!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2020

Broccolisoppa med tomat- och mozzarellabaguette

Ingredienser

4 portioner
600 g
fryst broccoli
2 1/2 - 3 dl
vispgrädde
125 g
mozzarella
2
tomater
2
baguetter
3 msk
basilika pesto

Att ha hemma

7 1/2 dl
grönsaksbuljong (buljongtärning eller fond)
-
salt
-
peppar

För alla

Läs noga innehållet på buljongen/fonden. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri baguette.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja en pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Under 30 minuter

Gör så här

Klimattips

Byter du vispgrädden mot matlagningsgrädde gör du ett hälsosamt val och när du väljer fryst broccoli gör du ett klimatsmart val då de oftast har skördats i säsong och fryses även när de innehåller mest näring.

Tips

Fräs gärna en lök i lite smör i kastrullen till att börja med. Mortlade fänkålsfrön i soppan är gott.

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentar

Stephen

1/28/2020

Mycket enkelt men såå gott! Framför allt när har hemmagjorda nybakade baguetter 😁

Näringsvärde per portion

Energi 2167 KJ / 518 kCal
Fett 44 g
Salt 4 g
Kolhydrater 15 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept