Broccolisoppa med tomat- och mozzarellabaguette

Ibland vill man bara äta en snabb soppa och då är denna krämiga broccolisoppa perfekt. Med fryst broccoli, grönsaksbuljong och grädde är den klar på 10 minuter. Medan soppan kokar kan du förbereda en baguette med tomat, mozzarella och pesto. Mättande och gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2022

Ingredienser
4 portioner
2 bake-off baguetter
800 g fryst broccoli
10 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
1 förp mozzarella (à 125 g)
ca 3 tomater
3 msk basilika- eller paprika pesto
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2057 KJ / 492 kCal
Fett22 g
Salt3.9 g
Kolhydrater50 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Soppan är lite tråkig i smaken, men enkel att laga.
Ida
2025-02-01Jättegod och bra sommarlunch! Alla tyckte om den! Tillsatte chiliflakes och persillade, annars som receptet!
Eva-lisa
2023-07-20God och lättlagad soppa som går hem hos de flesta. Svårast är det att hitta någon pesto nuförtiden - i de flesta varianterna har pinjenötter (frön från pinjekottarna) ersatts med Cashewnötter som många är allergiska mot. Men man hittar aldrig någon allergivarning i recept för just det.
Sabine
2023-02-20