Lax med bladspenat och pasta
Här är ett gott och fräscht recept på lax med bladspenat och pasta. En snabblagad, krämig och läcker rätt som livar upp vardagen på ett trevligt sätt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2011
Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar laxfilé
4 port pasta (penne)
1 gul lök
1 msk olja
salt
peppar
65 g bladspenat
2 dl lätt crème fraiche (paprika, chili)
1 dl mjölk
300 g wokgrönsaker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2990 KJ / 715 kCal
Fett33 g
Salt2.4 g
Kolhydrater60 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tyckte det var lite för mycket spenat men annars bra recept.
Birger
2024-09-28Smakade bara creme fraiche. Nah ingen höjdare..
Andreas
2024-02-28Bra vardagsmat och passar i matlåda. Vi skippar pastan och wookgrönsakerna och fyller upp med blomkål och spenat.
Paula
2023-07-24