Lax med bladspenat och pasta

Här är ett gott och fräscht recept på lax med bladspenat och pasta. En snabblagad, krämig och läcker rätt som livar upp vardagen på ett trevligt sätt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2011

Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar laxfilé
4 port pasta (penne)
1 gul lök
1 msk olja
salt och peppar
65 g bladspenat
2 dl lätt crème fraiche (paprika, chili)
1 dl mjölk
300 g wokgrönsaker
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri smaksatt crème fraiche. Välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkprotein: byt ut crème fraiche och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2990 KJ / 715 kCal
Fett33 g
Salt2.4 g
Kolhydrater60 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bra vardagsmat och passar i matlåda. Vi skippar pastan och wookgrönsakerna och fyller upp med blomkål och spenat.
Paula
2023-07-24Lättlagat och gott. Tar dubbel mängd creme fraiche för att få mer sås.
Sofia
2022-05-04Gott och enkelt men behövs mer créme fraiche.
Linda
2022-01-31