Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lax med bladspenat och pasta

Här är ett gott och fräscht recept på lax med bladspenat och pasta. En snabblagad, krämig och läcker rätt som livar upp vardagen på ett trevligt sätt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
  3. Skala, skiva och bryn löken i oljan tillsammans med laxbitarna i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen och lägg ner spenaten i pannan runt fisken.
  4. Rör samman crème fraiche och mjölk häll det i pannan och sjud ca 8 minuter under lock eller tills laxens innertemperatur är 56˚C.
  5. Woka grönsakerna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda pastan med grönsakerna.
  6. Servera laxen med pastan.

För alla

 

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri smaksatt crème fraiche. Använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkprotein: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar laxfilé
  • 4 port pasta (penne)
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 65 g bladspenat
  • 2 dl lätt crème fraiche (paprika, chili)
  • 1 dl mjölk
  • 300 g wokgrönsaker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2990 kJ / 715 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept