Chili con carne med kidneybönor
En klassiker som är lika lättlagad som god. Efter att bönorna sköljts vänds dem ned i stekpannan med den brynta färsen, samt resten av ingredienserna. Låt detta puttra ihop några minuter, och ät det sedan ihop med kokt ris, kall gräddfil och paprika!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Chili
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
ca 500 g blandfärs
1 msk olja
1 tsk paprikapulver
390 g pastasås tomat & chili
500 g krossade tomater
salt
peppar
Tillbehör
1 gul paprika
1 grön paprika
2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2933 KJ / 701 kCal
Fett29 g
Salt4 g
Kolhydrater68 g
Protein37 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Ganska smaklöst
Linn
2023-10-24