Chili con carne med kidneybönor

10
0
Chili con carne med kidneybönor

En klassiker som är lika lättlagad som god. Efter att bönorna sköljts vänds dem ned i stekpannan med den brynta färsen, samt resten av ingredienserna. Låt detta puttra ihop några minuter, och ät det sedan ihop med kokt ris, kall gräddfil och paprika!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2018

Chili con carne med kidneybönor

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn

Chili

1
förp kokta kidneybönor (à 380 g)
ca 500 g
blandfärs
1 msk
olja
1 tsk
paprikapulver
390 g
pastasås tomat & chili
500 g
krossade tomater
-
salt
-
peppar

Tillbehör

1
gul paprika
1
grön paprika
2 dl
gräddfil

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Krydda gärna gräddfilen med pressad vitlök, salt och peppar. Stek paprikan och vänd ner i grytan.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2933 KJ / 701 kCal
Fett 29 g
Salt 4 g
Kolhydrater 68 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept