Chili con carne med kidneybönor

11
0
Chili con carne med kidneybönor

En klassiker som är lika lättlagad som god. Efter att bönorna sköljts vänds dem ned i stekpannan med den brynta färsen, samt resten av ingredienserna. Låt detta puttra ihop några minuter, och ät det sedan ihop med kokt ris, kall gräddfil och paprika!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2018

Chili con carne med kidneybönor

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn

Chili

1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
ca 500 g blandfärs
1 msk olja
1 tsk paprikapulver
390 g pastasås tomat & chili
500 g krossade tomater
salt
peppar

Tillbehör

1 gul paprika
1 grön paprika
2 dl gräddfil

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Krydda gärna gräddfilen med pressad vitlök, salt och peppar. Stek paprikan och vänd ner i grytan.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2933 KJ / 701 kCal
Fett 29 g
Salt 4 g
Kolhydrater 68 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden