Rostade rotfrukter med kyckling och dragondipp
En imponerande middagsmåltid som fungerar perfekt till vardag eller fest! De läckra rotfrukterna rostas i ugn och serveras med vitlöksdoftande kycklingfiléer, krispig romansallad och svalkande dipp, med smak av dragon och senap. Hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2014
Ingredienser
4 portioner
Rotfrukter
2 rödlökar
3 palsternackor
900 g potatis
1 msk olja
1 tsk timjan
salt
peppar
Dragondipp
2 dl matyoghurt
1 tsk dragon
1 msk senap
Kyckling
4 kycklingfiléer
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
Sallad
1 romansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2288 KJ / 546 kCal
Fett13 g
Salt1.3 g
Kolhydrater63 g
Protein39 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott, hade vitlökssmör till också.
Carina
2024-04-03Jättegott, hade i lite champinjonklyftor som var kvar i kylen.
Marie
2021-01-12Hej Harald! Tack för dina synpunkter! Vi tar dem vidare.
Redaktionen
2014-10-27