Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Rostade rotfrukter med kyckling och dragondipp

En imponerande middagsmåltid som fungerar perfekt till vardag eller fest! De läckra rotfrukterna rostas i ugn och serveras med vitlöksdoftande kycklingfiléer, krispig romansallad och svalkande dipp, med smak av dragon och senap. Hoppas det ska smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  2. Rotfrukter: Skala löken och palsternackorna. Skiva lök och potatis i ca 2 cm tjocka skivor. Skär palsternackan i klyftor. Blanda rotfrukterna med oljan och timjan i en bunke. Salta och peppra.
  3. Ta ut plåten och häll på rotfrukterna. Sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
  4. Dragondipp: Blanda matyoghurt, dragon och senap. Smaka av med salt och peppar.
  5. Kyckling: Dela kycklingfiléerna i tre bitar på längden. Stek dem runt om i oljan i en stekpanna ca 10 minuter tillsammans med krossade vitlöksklyftor. Salta och peppra.
  6. Sallad: Ansa salladen och plocka bladen.
  7. Servera kycklingen med rotfrukter, dragondipp och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Rotfrukter
  • 2 rödlökar
  • 3 palsternackor
  • 900 g potatis
  • 1 msk olja
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar
Dragondipp
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk dragon
  • 1 msk senap
Kyckling
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
Sallad
  • 1 romansallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2182 kJ / 523 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer