Rostade rotfrukter med kyckling och dragondipp

13
3
Rostade rotfrukter med kyckling och dragondipp

En imponerande middagsmåltid som fungerar perfekt till vardag eller fest! De läckra rotfrukterna rostas i ugn och serveras med vitlöksdoftande kycklingfiléer, krispig romansallad och svalkande dipp, med smak av dragon och senap. Hoppas det ska smaka!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2014

Rostade rotfrukter med kyckling och dragondipp

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

2 rödlökar
3 palsternackor
900 g potatis
1 msk olja
1 tsk timjan
salt och peppar

Dragondipp

2 dl matyoghurt
1 tsk dragon
1 msk senap

Kyckling

4 kycklingfiléer
1 msk olja
2 vitlöksklyftor

Sallad

1 romansallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Marie

2021-01-12

Jättegott, hade i lite champinjonklyftor som var kvar i kylen.

Redaktionen

2014-10-27

Hej Harald! Tack för dina synpunkter! Vi tar dem vidare.

Harald

2014-09-25

Jag tycker er hemsida är hopplöst slamsig. Det enda jag vill kolla är mitt saldo. Det gömmer ni så mycket som möjligt. Skit!

Näringsvärde per portion

Energi 2288 KJ / 546 kCal
Fett 13 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 63 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden