UNDER 45 MIN | Enkel 15 min i köket

Kycklingfalu i ugn med osttäcke

Falukorv i ugn, en klassiker när man snabbt och enkelt vill få middagen på bordet. Här varvas korv av kyckling med lök innan pastasås och ost hälls över. Gratinera i ugnen medan potatisen kokas vid sidan av. Servera med tomat, och sedan är det bara att hugga in!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Skär korven i skivor.
  4. Skala och skiva löken.
  5. Lägg korven och löken lite omlott i en ugnsform. Häll på pastasåsen och strö över osten.
  6. Tillaga korven mitt i ugnen ca 15 minuter.
  7. Skär tomaterna i skivor.
  8. Servera korven med potatis och tomater.

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven.
Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 500 g kycklingstekkorv
  • 1 rödlök
  • 400 g pastasås med basilika
  • 150 g riven ost
  • 1/2 ask plommontomater (à 500 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2665 kJ / 635 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept