Stekt kyckling med citronmarinerad gurka

0
0 Klimatsmart
Stekt kyckling med citronmarinerad gurka

Ris och kyckling kan komma i oändligt med variationer, och här har vi en lite stark, söt och syrlig version! Tunt skivad gurka får marineras i smaker från citronsaft och lite sesamfrön, och de passar finemang ihop med såsen som innehåller allt från soja till honung och sambal. Dina kycklingfiléer kommer tacka oss för detta!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2021

Stekt kyckling med citronmarinerad gurka

Ingredienser

4 portioner

Citronmarinerad gurka

1
gurka
1
citron (saften)
1 msk
sesamfrö
-
salt
-
peppar
4
port ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
4
snabbfiléer av kyckling (à ca 150 g)
1 1/2 msk
olja

Sås

1
gul lök
1
vitlöksklyfta
2 msk
japansk soja
1 msk
honung
1 tsk
sambal oelek
2 msk
vatten
1 msk
smör

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2145 KJ / 512 kCal
Fett 12 g
Salt 3 g
Kolhydrater 58 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept