Stekt kyckling med citronmarinerad gurka
Ris och kyckling kan komma i oändligt med variationer, och här har vi en lite stark, söt och syrlig version! Tunt skivad gurka får marineras i smaker från citronsaft och lite sesamfrön, och de passar finemang ihop med såsen som innehåller allt från soja till honung och sambal. Dina kycklingfiléer kommer tacka oss för detta!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2021
Ingredienser
4 portioner
Citronmarinerad gurka
1 gurka
1 citron (saften)
1 msk sesamfrö
salt
peppar
4 port ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
4 snabbfiléer av kyckling (à ca 150 g)
1 1/2 msk olja
Sås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk japansk soja
1 msk honung
1 tsk sambal oelek
2 msk vatten
1 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2145 KJ / 512 kCal
Fett12 g
Salt3 g
Kolhydrater58 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gurksalladen passade utmärkt till med sin syrlighet. 👌🏻 Rostade sesamfröna, det blev mycket lyckat.
Sandra
2024-10-28?? Kan denna mängden ingredienser verkligen bli något att kalla för sås till 4 portioner?? Ska prova det för det låter hur gott som helst men vi vill gärna ha lite sås när vi har ris och detta känns tveksamt att kallas för sås.
Sandra
2023-07-02Hej Sandra! Ber om ursäkt för sent svar och hoppas att rätten smakade. Vi vill gärna tipsa om att servera med en klick yoghurt eller lätt crème fraiche som passar bra till. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-10-26