Det är lätt som en plätt att förvandla pannkakor till en nyttig frukost, mellis eller middag. Här frestar vi med allt från pannkakor med linser till proteinpannkakor och chokladpannkakor gjorda på plantbaserad proteindryck.
Supergott recept på fluffiga proteinpannkakor som snabbt blir en favorit hos hela familjen. Havregryn, extra ägg och växtbaserad proteindryck gör dem till en mer proteinrik variant av American pancakes. Servera med fräscha tillbehör och du har en mättande frukost som går hem hos både stora och små.
Råg ger mättnad som håller länge och lingonen ger fin syrlig smak. Rågpannkakan kan med fördel toppas med matig cottage cheese eller någon annan god ost.
I vetemjöl finns det stärkelse som fungerar som ett slags klister när det värms. Av stärkelsen förvandlas den tunnflytande smeten till en sammanhängande kaka. Vetemjölet kan ersättas med något annat som innehåller stärkelse, till exempel majsstärkelse, bovetemjöl eller rågflingor som mixas ner i smeten. Mjöl av mandel eller nötter saknar stärkelse och kan därför inte binda ihop pannkakan.
I svenska pannkaksrecept är det vanligt med mjölk i smeten, den ger fyllighet och näring men kan ersättas med plantbaserade mjöldrycker, vatten eller någon annan vätska. Morotsjuice och rödbetsjuice är två alternativ som ger färg, smak och näringsämnen.
Ägg behövs för att ge luftighet, smak och stadga men det blir bra pannkakor även utan ägg. Ett ägg kan ersättas med 2/3 deciliter vatten eller någon annan vätska. Spadet från kikärter är ett tips!