Balkan bolognese med paprika

47
17
Balkan bolognese med paprika

En bolognese med Balkan-touch kommer lastat! För att få fart på denna rätt blandar du ner små paprikabitar och ajvar i din bolognese, och du låter detta sjuda ihop med en len havregrädde. Detta passar utmärkt ihop med kokt ris, och självklart serveras lite krispsallad vid sidan av.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2020

Balkan bolognese med paprika

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
500 g kycklingfärs
1/2 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
4 port ris eller annat gryn (gärn fullkorn)
1 röd paprika
1 1/2 dl ajvar relish (gärna mild)
2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1 förp krispsallad

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn och glutenfri havredryck.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av grytan med lite persilja och timjan.

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentarer

Cecilia

2021-10-06

Godaste på länge! Ny favorit! Slängde i en påse med babyspenat, mest för färgens skull, men det blev bara bättre! Rekommenderas varmt.

Sofia

2021-05-23

Perfekt vardagsmiddag!

Emmy

2021-04-03

God och enkel vardagsmat. Använde stark ajvar relish och det blev inte för stark. Serverade ris till och feferoni/peperoni till.

Näringsvärde per portion

Energi 2218 KJ / 532 kCal
Fett 18 g
Salt 1.58 g
Kolhydrater 57 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept