UNDER 45 MIN | Medel

Balkan bolognese med paprika

En bolognese med Balkan-touch kommer lastat! För att få fart på denna rätt blandar du ner små paprikabitar och ajvar i din bolognese, och du låter detta sjuda ihop med en len havregrädde. Detta passar utmärkt ihop med kokt ris, och självklart serveras lite krispsallad vid sidan av.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken och stek den tillsammans med färsen i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och pressa i vitlöken.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Dela, kärna ur och skär paprikan i små bitar och vänd ner i stekpannan tillsammans med ajvar och havrebaserad grädde. Låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär salladen i bitar.
  5. Servera bolognesen med ris och sallad.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn och glutenfri havredryck.

Tips

Smaka gärna av grytan med lite persilja och timjan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 500 g kycklingfärs
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 port ris eller annat gryn (gärn fullkorn)
  • 1 röd paprika
  • 1 1/2 dl ajvar relish (gärna mild)
  • 2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
  • 1 förp krispsallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 2218 kJ / 532 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept