Balkan bolognese med paprika
En bolognese med Balkan-touch kommer lastat! För att få fart på denna rätt blandar du ner små paprikabitar och ajvar i din bolognese, och du låter detta sjuda ihop med en len grädde. Detta passar utmärkt ihop med kokt ris, och självklart serveras lite krispig sallad vid sidan av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2023
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
500 g kycklingfärs
1/2 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
4 port ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
1 röd paprika
1 1/2 dl ajvar relish (gärna mild)
2 1/2 dl matlagningsgrädde eller havrebaserad grädde
1 förp krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2594 KJ / 620 kCal
Fett28 g
Salt3.5 g
Kolhydrater62 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott. Prova gärna med stark ajvar framför den milda för lite mera smak.
Jonathan
2024-10-20Tyckte det blev ganska smaklöst trots att jag kryddade med både timjan och persilja. Ett tips är att ha i lite röd chili eller sambal oelek.
Elin
2024-08-31La till spenat och lite sambal olek.
Karin
2023-12-20