Balkan bolognese med paprika

29
11 Klimatsmart
Balkan bolognese med paprika

En bolognese med Balkan-touch kommer lastat! För att få fart på denna rätt blandar du ner små paprikabitar och ajvar i din bolognese, och du låter detta sjuda ihop med en len havregrädde. Detta passar utmärkt ihop med kokt ris, och självklart serveras lite krispsallad vid sidan av.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2020

Balkan bolognese med paprika

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
500 g
kycklingfärs
1/2 msk
olja
-
salt
-
peppar
1
vitlöksklyfta
4
port ris eller annat gryn (gärn fullkorn)
1
röd paprika
1 1/2 dl
ajvar relish (gärna mild)
2 1/2 dl
havrebaserad matlagningsgrädde
1
förp krispsallad

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn och glutenfri havredryck.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Smaka gärna av grytan med lite persilja och timjan.

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Anna

1/17/2021

Gott och enkelt! Använde strimlad kycklingfilé istället för färs.

Samuel

1/11/2021

att kalla den för Bolognese är missvisande , om man ska kall den något så bör det inte rida på #klassiska" namn.

Lovisa

12/27/2020

Toppen, annorlunda. Skeptisk till en början men blev en stor favorit här hemma.

Näringsvärde per portion

Energi 2218 KJ / 532 kCal
Fett 18 g
Salt 1.58 g
Kolhydrater 57 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept