Balkan bolognese med paprika

En bolognese med Balkan-touch kommer lastat! För att få fart på denna rätt blandar du ner små paprikabitar och ajvar i din bolognese, och du låter detta sjuda ihop med en len grädde. Detta passar utmärkt ihop med kokt ris, och självklart serveras lite krispig sallad vid sidan av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2023

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
500 g kycklingfärs
1/2 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
4 port ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
1 röd paprika
1 1/2 dl ajvar relish (gärna mild)
2 1/2 dl matlagningsgrädde eller havrebaserad grädde
1 förp krispsallad
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn. Välj glutenfri havregrädde.
Gör så här
Tips
Smaka gärna av grytan med lite persilja och timjan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2594 KJ / 620 kCal
Fett28 g
Salt3.5 g
Kolhydrater62 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En kanon god och lättlagad rätt som vi efter att vi först provat den har återvänt till receptet och ätit den igen. Kommer att finnas med bland vår receptsamling
Rolf
2023-10-08Stekte tärnad zuccini tillsammans med paprikan som jag adderade efter ajvaren. Denna rätt blev omtyckt av alla hemma.
Anette
2023-10-05Gör sig mycket bra i matlåda.
Rebecca
2023-10-03