Röd kycklingcurry
En ljuvlig röd kycklingcurry som lånat sin smakpalett från det indiska köket. Med lök, paprika, morrötter, tomat och röd curry till den strimlade kycklingen blir det en mustig och härlig gryta. Precis som i Indien serveras curryn med ris till.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
1 gul lök
1 röd paprika
1/2 förp morötter (à 350 g)
ca 600 g strimlad kycklingfilé eller kycklinglårfilé
1 msk olja
2 tsk röd currypasta
salt
peppar
500 g krossade tomater
1 dl vatten
1 dl vispgrädde
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2329 KJ / 555 kCal
Fett15 g
Salt1.6 g
Kolhydrater60 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt okej familjerätt! Som många sagt så behövs mer krydda. Tog dubbelt upp av röd curry och kunde tagit lite till. Toppade med koriander och chili
Adam
2023-01-24Super gott😋😍
Madelene
2022-04-27Snabbt och enkelt
Anette
2022-04-23