Krämig fiskgryta med purjolök

32
7 Klimatsmart
Krämig fiskgryta med purjolök

Låt denna krämiga fiskgryta värma magarna. Grytan består av purjolök, alaska pollock och härliga kryddor så som vitlök och curry ihop med matlagningsgrädde och pastasås. Serveras med kokt potatis och broccoli.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2020

Krämig fiskgryta med purjolök

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
2/3 purjolök (à ca 300 g)
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 tsk curry
1 1/2 dl matlagningsgrädde
390 g pastasås basilika
250 g broccoli
600 g alaska pollock
salt
peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Eva

2021-07-16

Pastasåsen tog helt över, ingen höjdare.

Tommy

2021-04-05

Fisken???

Margareta

2021-03-27

Ok, men kommer nog inte att göra den igen, smaken av pastasås tar över helt.

Näringsvärde per portion

Energi 2179 KJ / 521 kCal
Fett 18 g
Salt 3 g
Kolhydrater 50 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden