Krämig fiskgryta med purjolök
Låt denna krämiga fiskgryta värma magarna. Grytan består av purjolök, alaska pollock och härliga kryddor så som vitlök och curry ihop med matlagningsgrädde och pastasås. Serveras med kokt potatis och broccoli.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2/3 purjolök (à ca 300 g)
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 tsk curry
1 1/2 dl matlagningsgrädde
390 g pastasås basilika
250 g broccoli
600 g alaska pollock
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2179 KJ / 521 kCal
Fett18 g
Salt3 g
Kolhydrater50 g
Protein36 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bytte potatisen och använde basmatiris istället.
Christer
2023-03-28Bytte purjon mot gul lök och kokade med broccolin i grytan. Hade i extra curry. Hade i grädden precis innan servering så den inte skulle skära sig. Smakade gott.
Kimberly
2022-10-10Pastasåsen tog helt över, ingen höjdare.
Eva
2021-07-16