Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Den som investerar lite tid i köket på att göra ett riktigt storkok, eller flera, kommer tacka sig själv i framtiden. Frys in i lagom stora matlådor och ta fram vid behov. Sparar både tid och pengar!

Recepttips: Passande mat för storkok är soppor, grytor, pajer och gratänger.

 • Snabb gulasch

  Snabb gulasch

  Gulasch går att göra på två sätt, den långa varianten eller den snabba. Det här är en snabb variant som lagas med blandfärs istället för grytbitar.

  Snabba gulaschen

 • Korv stroganoff sviker inte

  Korv stroganoff sviker inte

  Går att göra med falukorv eller med kycklingkorv som denna... omtyckt av de flesta, särskilt de små kritikerna kring bordet.

  Korv stroganoff med pepparrot

 • Tom kha

  Tom kha

  En värmande gryta med smak av Asien och len kokosmjölk. Serveras med ris, nykokt är förstås godast. Men går givetvis att koka i förväg också!

  Tom Kha med räkor

 • Persisk lammgryta

  Persisk lammgryta

  Khoresh Bademjan är en smakrik auberginegryta med lamm som passar perfekt till den lite festligare middagen, och går utmärkt att göra som storkok och frysa ner.

  Khoresh Bademjan auberginegryta med lamm

 • Lins- och bönchili

  Lins- och bönchili

  En vegetarisk chili är perfekt att göra storkok på. Billigt och hållbart. De gröna eller svarta linserna gör sig bra i den här smakrika chilin eftersom de behåller formen utan att bli mosiga.

  Lins-och bönchili

 • Snabb rödbetssoppa

  Snabb rödbetssoppa

  Den ryska rödbetssoppan borsjtj innebär i regel en del jobb med att skala och riva råa rödbetor. Här kortar vi ner både tillagnings- och koktiden rejält genom att utgå från förkokta rödbetor. Bjud med en citronsyrlig pepparrotscrème – i all enkelhet.
  - Recept turbo borsjtj med pepparrotscreme

 • Linssoppa

  Linssoppa

  Värmande soppa där vitkål, röda linser och krossade tomater har huvudrollen. Mixa med saffran och apelsinjuice till en slät soppa med smak av medelhav. Näringsrikt, enkelt och gott!
  - Recept medelhavssoppa med saffran

 • Potatis- och jordärtskockssoppa

  Potatis- och jordärtskockssoppa

  Jordärtskockorna tar lite tid att skala, men det är väl värt besväret. De ger mycket smak. En värmande och mättande vintermiddag.

  Potatis- och jordärtskockssoppa med äppelkrisp

 • Kycklinglasagne

  Kycklinglasagne

  EN TILL LASAGNE! Det passar ju så bra för storkok, gott att värma upp. Här är en variant med kyckling i istället för köttfärs eller vegetarisk.
  - Recept kycklinglasagne

 • Klassisk lasagne

  Klassisk lasagne

  Klassisk lasagne är väl en rätt man aldrig tröttnar på? Med det här receptet blir din lasagne perfekt med en mjuk och härlig konsistens och dessutom har den en ljuv och exemplarisk smak. Parmesanosten i såsen är pricken över i!

  Klassisk lasagne

 • Rotfruktslasagne

  Rotfruktslasagne

  En smart vegetarisk lasagne som är snäll mot miljön och plånboken. Gör en stor sats och du har godaste matlådorna klart för hela veckan.

  Rotfruktslasagne

 • Pastagratäng

  Pastagratäng

  Med färsk, fylld tortellini går det snabbt att laga och ställa fram en härlig pastagratäng på middagsbordet. Förutom pastaknyten gömmer sig bitar av kallrökt lax, bladspenat och körsbärstomater i gratängen.

  Pastagratäng med rökt lax och spenat

 • Vegansk tomatpaj

  Vegansk tomatpaj

  Gör en stor sats paj och frys in det som inte går åt. Tacksamt att plocka fram en tisdagskväll när orken tryter. Denna är vegansk och full av smak.

  Vegansk tomat- och purjolökspaj