De gröna eller svarta linserna gör sig bra i den här smakrika chilin eftersom de behåller formen utan att bli mosiga. Komplettera med både kidney- och vita bönor så har du matig middag som räcker länge. Lyxa till lins- och bönchilin med koriander och starka jalapeños på toppen. Receptet är ett storkok, blir det mat över frys gärna in i matlådor.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018
Fri från gluten med lämpligt bröd tillbehör. Fri från ägg, men kontrollera innehållet i buljongtärningen och servera med lämpliga tillbehör.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Om man använder förkokta linser, bör receptet ändras med tex mindre vatten? Mängd färdigkokta som motsvarar de okokta? Antar att de får tillsättas i slutet av tillagningen som bönorna.
Anna lena
2023-03-23Mitt bästa storkoksrecept!! Blir väldigt många matlådor, så se till att ha plats i frysen innan. Funkar även som bjudmat, tillbehören kan varieras efter vad man är sugen på för stunden. Supergott både nylagat och som upptinad matlåda. Rekommenderas varmt!
Susanna
2023-02-08Fräs gärna lök och paprika samtidigt om du vill att båda blir mjuka. Det tar säkert längre än 5 minuter. Lägg till vitlök sedan efter paprika. Tillsätt kryddorna sedan och steka minst en minut innan du lägger till tomatpure. Bra recept!
Jason mark
2023-02-05