De gröna eller svarta linserna gör sig bra i den här smakrika chilin eftersom de behåller formen utan att bli mosiga. Komplettera med både kidney- och vita bönor så har du matig middag som räcker länge. Lyxa till lins- och bönchilin med koriander och starka jalapeños på toppen. Receptet är ett storkok, blir det mat över frys gärna in i matlådor.
Ett recept från:
Buffé
nr 1,
2018
Fri från gluten med lämpligt bröd tillbehör. Fri från ägg, men kontrollera innehållet i buljongtärningen och servera med lämpliga tillbehör.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ida-maria
2/25/2021Jag älskar den här! Brukar tillsätta lite kakao med så får man en ljuvligt mustig chili.
Michael
1/11/2021Gud så gott!
Amanda
12/29/2020Det här receptet är så gott och lättlagat! Vi äter den med tortillachips, mums! Rekomenderar starkt!