Laga ribollita, en rustik italiensk soppa med kål, bönor och bröd. Basen utgörs av lök, selleri och tomat som blir en mustig buljong. Soppan gratineras i ugn med grova brödkrutonger och toppas med smakrik parmesan vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2020
Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja en ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex. parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ett recept vi återvänt till och bjudit många på. Mitt tips för bästa brödkrispet: strunta i att vända krutongerna (som jag skar ganska stora) i olja. Se till att ugnen står på högsta värme + grill och lägg på bröd + ost i sista sekund innan grytan åker in högt upp i ugnen.
Anna
2023-03-08Jättegod soppa. Hoppade över gratineringen och serverade med mycket nyriven parmesan. Ännu godare dagen efter.
Eva
2023-02-15Verkligen kanon käk!!
Anders
2023-02-09