Vegansk tomat- och purjolökspaj

117
32 Klimatsmart
Vegansk tomat- och purjolökspaj

Den här veganska pajen är full med smak. Körsbärstomaterna får en fin söt ton av att tillagas i ugnen och stuvningen gör pajen krämig och god. Låt gärna pajen vila minst en timme före servering, då håller den ihop bättre.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Vegansk tomat- och purjolökspaj

Ingredienser

2 pajer

Pajdeg

250 g mjölkfritt margarin
6 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
2 msk kallt vatten
2 krm salt

Fyllning

2 purjolökar (à 450 g)
2 röda paprikor
1/2 dl olivolja
1 msk torkad rosmarin
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar
1 dl vetemjöl
5 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1 burk strimlade soltorkade tomater i olja (à 200 g)
3 dl riven vegansk ost
500 g körsbärstomater

För alla

Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Grundreceptet räcker till 2 middagar för 6 personer.

Vad tyckte du om receptet?

117

Kommentarer

Fia

2022-05-12

Jag har bara en pajform som är 23 cm i diameter. Funkar det att bara halvera receptet eller måste jag skala ner det ännu mer både skal och fyllning?

Cecilia

2022-04-23

Hej ica! Skulle ni kunna göra det möjligt att välja hur många pajer man ska laga, så som med andra recept? Antal pajer eller antal portioner. Blir väldigt krångligt att ha koll på att alla ingredienser behöver halveras för 1 paj (vilket är det majoriteten lagar)

Nina

2022-04-16

God smak, men lite märklig konsistens. Gick dock hem hos gästerna

Näringsvärde per portion

Energi 2150 KJ / 511 kCal
Fett 34 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 39 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden