Vegansk tomat- och purjolökspaj
Den här veganska pajen är full med smak. Körsbärstomaterna får en fin söt ton av att tillagas i ugnen och stuvningen gör pajen krämig och god. Låt gärna pajen vila minst en timme före servering, då håller den ihop bättre.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018
Ingredienser
6 bitar
Pajdeg
125 g margarin
3 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
1 msk kallt vatten
1 krm salt
Fyllning
1 purjolök (à 450 g)
1 röd paprika
2 msk olivolja
1 tsk torkad rosmarin eller oregano
1 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
3/4 dl vetemjöl
4 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1 dl strimlade soltorkade tomater i olja
150 g riven vegansk ost
250 g körsbärstomater
För alla
Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2225 KJ / 532 kCal
Fett36 g
Salt3 g
Kolhydrater41 g
Protein8 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott och kan göras både vegansk och icke vegansk.
Catarina
2024-07-23Hej! Precis som Cecilia skulle jag vilja ha möjlighet att kunna ändra antalet portioner.
Natalie
2023-05-03Hej Natalie! Våra kockar har nu provlagat receptet på nytt och vi har ändrat mängderna så att du får en paj med 6 bitar av receptet. Det går tyvärr inte portionsomvandla detta recept då det kan bli knasigt med mängderna och tiden i ugnen om man ändrar antalet portioner. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-16Jag har bara en pajform som är 23 cm i diameter. Funkar det att bara halvera receptet eller måste jag skala ner det ännu mer både skal och fyllning?
Fia
2022-05-12