Den här veganska pajen är full med smak. Körsbärstomaterna får en fin söt ton av att tillagas i ugnen och stuvningen gör pajen krämig och god. Låt gärna pajen vila minst en timme före servering, då håller den ihop bättre.
Ett recept från:
Buffé
nr 1,
2018
Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Emma
11/8/2020Vi testade att laga pajen med färdigt fullkornspajskal, vanligt matlagningsgrädde och västerbottenost och det blev gott. Osten räddade den dock något, annars hade nog det mest smakat rosmarin vilket inte alltid är så uppskattat.
Margareta
8/4/2020Har inte gjort den än, men undrar om man kan använda ”vanligt” margarin/smör o grädde?
Redaktionen ICAse
8/5/2020Hej Margareta! Vi har inte provlagat just den här varianten med vanligt margarin/smör och grädde men det borde gå bra. Annars kan du testa/variera det här receptet https://www.ica.se/recept/lok-och-tomatpaj-714129/. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Josefine
6/23/2020Jag gjorde den här pajen till vår baby-shower. Blev väldigt uppskattat och tog slut snabbt. Kändes synd att det inte blev några rester 😄