Vegansk tomat- och purjolökspaj
Den här veganska pajen är full med smak. Körsbärstomaterna får en fin söt ton av att tillagas i ugnen och stuvningen gör pajen krämig och god. Låt gärna pajen vila minst en timme före servering, då håller den ihop bättre.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018
Ingredienser
6 bitar
Pajdeg
125 g margarin
3 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
1 msk kallt vatten
1 krm salt
Fyllning
1 purjolök (à ca 300 g)
1 röd paprika
2 msk olivolja
1 tsk torkad rosmarin eller oregano
1 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
3/4 dl vetemjöl
4 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1 dl strimlade soltorkade tomater i olja
150 g riven vegansk ost
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi2225 KJ / 532 kCal
Fett36 g
Salt3 g
Kolhydrater41 g
Protein8 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lade till tofu (fast 200g för en paj), och rev ned en morot och en gullök i fyllningen - super med extra protein och mer grönsaker
Cecilia
2024-12-06Tyckte jag tog en stor purjolök men fick inte ut ens 200g. Två hade vart rimligare! Tack för bra recept ändå.
Frida
2024-10-04Hej Frida! ja, jösses det har du rätt i! Vilket monster till purjo det måste vara på nästan ett halt kilo! har nu uppdaterat receptet med en normal snittvikt på en purjolök. Tack för att du uppmärksammade oss på det! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-04Mycket gott och kan göras både vegansk och icke vegansk.
Catarina
2024-07-23