Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Vegansk tomat- och purjolökspaj

Den här veganska pajen är full med smak. Körsbärstomaterna får en fin söt ton av att tillagas i ugnen och stuvningen gör pajen krämig och god. Låt gärna pajen vila minst en timme före servering, då håller den ihop bättre.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pajdeg: Skär margarinet i bitar. Lägg mjöl och margarin i en matberedare och mixa snabbt ihop till en smulig massa, eller blanda för hand. Tillsätt vattnet och salt. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i 2 runda pajformar, ca 26 cm i diameter ( för 2 pajer). Nagga botten med en gaffel. Ställ kallt i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Förgrädda pajskalen ca 10 minuter mitt i ugnen.
  5. Fyllning: Ansa och skär purjolöken längs med, skölj noga. Skär purjolöken i 1/2 cm tjocka skivor. Dela och strimla paprikan.
  6. Fräs purjolök och paprika i olja ca 5 minuter, tills löken mjuknar. Krydda med rosmarin, salt och peppar.
  7. Stö över mjölet och rör om. Tillsätt havregrädden och låt koka ihop några minuter, till en tjock stuvning.
  8. Ta från värmen och tillsätt de soltorkade tomaterna och osten.
  9. Skär cocktailtomaterna i halvor.
  10. Fördela röran i pajskalen. Lägg på tomaterna.
  11. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills pajen fått färg. Låt pajen stå minst 1 timme före servering. Servera gärna med en sallad.

För alla

Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Grundreceptet räcker till 2 middagar för 6 personer.

Ingredienser

Portioner: 12
Pajdeg
  • 250 g mjölkfritt margarin
  • 6 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • 2 krm salt
Fyllning
  • 2 purjolökar (à 450 g)
  • 2 röda paprikor
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk torkad rosmarin
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk malen svartpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 5 dl havregrädde
  • 1 burk strimlade soltorkade tomater i olja (à 200 g)
  • 3 dl riven vegansk ost
  • 500 g körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2150 kJ / 511 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer