Allt i en form - Gnocchigratäng med halloumi och salvia
Enklaste och smidigaste gratängen med gnocchi. En salviadoftande och god gnocchigratäng där allt görs i samma ugnsform. Gratängen innehåller också zucchini och bönor som kryddas med chili samt toppas med halloumi och fräscha tomater.
Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta cannellinibönor (à 390 g)
1 zucchini (à ca 300 g)
4 kvistar salvia
500 g passerade tomater
2 1/2 dl matlagningsgrädde
3 msk pesto tomat
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk chilipulver
1 förp färsk potatis gnocchi (à 400 g)
200 g halloumi
400 g romanticatomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2248 KJ / 537 kCal
Fett27 g
Salt4.4 g
Kolhydrater45 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gnocchin passar inte i rätten. Ingredienserna gifter sig inte med varandra. Lade till lite thai sweet chili sås som fick upp rätten ett snäpp, En rätt att göra en gång med jag återkommer inte till receptet.
Mats
2024-12-08Helt okej. Hade sojabönor eftersom jag inte gillar cannellini. Skippade chilin helt. Hade färsk salvia från trädgården. Tog dubbla mängden tomatpesto. Hade inga problem med gnocchin, tycker att den blir lika kletig oavsett kokt eller stekt. Den höll sig ju intakt. Kör nog med någon annan ost nästa gång för att det ska bli mer som en vanlig gratäng, och så att ostens sälta sprider sig bättre. Det var gott med uppåtvända tomathalvor ovanpå som kontrast.
Vidar
2024-09-01Gnoccin blev för kletig. Annars bra smak
Sven-erik
2024-07-09