Korvstroganoff med ris
Korvstroganoff är en lättlagad och välsmakande korvgryta med bland annat falukorv, lök, grädde och tomatpuré som passar bra som vardagsmiddag. Servera korvstroganoffen med kokt ris.
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
550 g falukorv eller kycklingstekkorv
1 gul lök
1 msk olja
3 msk tomatpuré
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 msk japansk soja
1 tsk dijonsenap
peppar
salt
Till servering
grovskuren vitkål med persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2768 KJ / 661 kCal
Fett36 g
Salt4 g
Kolhydrater64 g
Protein18 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så enkelt och gott! Våra barn älskar detta recept och äter sig alltid mätta!
Denice
2024-12-02Smakar för mycket soya. Såsen tar över.
Kerstin
2024-11-25Hej Kerstin! Då kanske du råkade ta kinesisk soja, då kan det bli lite tuff smak. Hoppas du vågar prova igen med japansk. Lycka till, vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-26Men så gott. All tiders för en åttiårig änkeman. Blir matlådor i frysen!
Karl
2024-11-23