Linsgryta med kokosmjölk

816
125 Klimatsmart
Linsgryta med kokosmjölk

Krämig och matig linsgryta värmer skönt en kall höstkväll. Grytan är smaksatt med vitlök, curry och sambal oelek och gjord med kokosmjölk för extra krämighet. Servera med ris, halverade körsbärstomater och toppa med färsk koriander.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2021

Linsgryta med kokosmjölk

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 tsk curry
2 msk tomatpuré
400 ml kokosmjölk
2 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl torkade röda linser
1 tsk sambal oelek
250 g körsbärstomater
salt
peppar
1 kruka koriander

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gög glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.

Gör så här

Tips

Smaksätt grytan med torkad ingefära och lite extra sambal oelek.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

816

Kommentarer

Johanna

2022-11-25

Otroligt enkelt att tillaga och sååå gott!

Clara

2022-11-21

Magiskt recept! Matigt och enkelt. Lagt i sötpotatis i receptet om vi inte haft ris hemma. Lika gott all gånger!

Adam

2022-11-18

Har tillsatt falukorv för att göra den matigare. Samt gräddfil och mango chutney till servering. Grymt!

Näringsvärde per portion

Energi 2478 KJ / 592 kCal
Fett 28 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 65 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden