Krämig och matig linsgryta värmer skönt en kall höstkväll. Grytan är smaksatt med vitlök, curry och sambal oelek och gjord med kokosmjölk för extra krämighet. Servera med ris, halverade körsbärstomater och toppa med färsk koriander.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2023
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och naanbrödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn. Byt naanbröd mot glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt naanbröd mot laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt naanbröd mot mjölkproteinfritt bröd.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mmm vad gott och mättande detta blev. Följde receptet noga och det blev jättegott.
Malin
2023-10-01Jag brukar ha i en förpackning Kidneybönor också.Blir väldigt gott! Hoppar över ris och gryn istället. Åsa
Åsa
2023-09-19Smaken var riktigt god men blev konstigt lös i konsistensen trots att jag inte hade i allt vatten. Men det kan bero på att jag förväller o häller bort kokvattnet från linserna för att slippa lektiner. Tyckte inte att yoghurten behövdes. Naanbrödet smakar ju inte så himla bra men det har ju inte med receptet att göra… Mättande
Marie
2023-09-14