Linsgryta med kokosmjölk

308
51 Klimatsmart
Linsgryta med kokosmjölk

Krämig och matig linsgryta värmer skönt en kall höstkväll. Grytan är smaksatt med vitlök, curry och sambal oelek och gjord med kokosmjölk för extra krämighet. Servera med ris, halverade körsbärstomater och toppa med färsk koriander.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2018

Linsgryta med kokosmjölk

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
1
gul lök
1 msk
olja
1
vitlöksklyfta
1 tsk
curry
2 msk
tomatpuré
400 ml
kokosmjölk
5 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
2 dl
torkade röda linser
1 tsk
sambal oelek
250 g
körsbärstomater
-
salt
-
peppar
1
kruka koriander

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gög glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt grytan med torkad ingefära och lite extra sambal oelek.

Vad tyckte du om receptet?

308

Kommentarer

Lisa

1/18/2021

Jättegott, en familjefavorit! Bara dubbla allt utom linser, lök och vatten så blir det mer ordentlig smak! :)

Disa

1/18/2021

Lätt mitt favoritrecept, lagar säkert en gång i veckan haha! Brukar ha i rivna morötter och så använder jag mig av röd currykrydda istället för vanlig curry! Tips! <3

Lovisa

1/17/2021

Väldigt gott och enkelt! Hade i chiliflakes vid stekningen för extra hetta och ingefära. Skulle rekommendera att ha i mindre vatten då en blev ganska vattnig, men annars superbra recepts som man skulle kunna ha i mer grönsaker i <3

Näringsvärde per portion

Energi 2478 KJ / 592 kCal
Fett 28 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 65 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept