Krämig och matig linsgryta värmer skönt en kall höstkväll. Grytan är smaksatt med vitlök, curry och sambal oelek och gjord med kokosmjölk för extra krämighet. Servera med ris, halverade körsbärstomater och toppa med färsk koriander.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
47 2018
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gög glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lisa
1/18/2021Jättegott, en familjefavorit! Bara dubbla allt utom linser, lök och vatten så blir det mer ordentlig smak! :)
Disa
1/18/2021Lätt mitt favoritrecept, lagar säkert en gång i veckan haha! Brukar ha i rivna morötter och så använder jag mig av röd currykrydda istället för vanlig curry! Tips! <3
Lovisa
1/17/2021Väldigt gott och enkelt! Hade i chiliflakes vid stekningen för extra hetta och ingefära. Skulle rekommendera att ha i mindre vatten då en blev ganska vattnig, men annars superbra recepts som man skulle kunna ha i mer grönsaker i <3