Linsgryta med kokosmjölk

Krämig och härligt matig linsgryta smaksatt med vitlök, curry och sambal oelek och gjord med kokosmjölk för extra krämighet. Servera med ris, halverade småtomater och toppa med färsk koriander.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2025

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 tsk curry
2 msk tomatpuré
400 ml kokosmjölk
2 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl torkade röda linser
1 tsk sambal oelek
2 förp naanbröd (à 260 g)
250 g körsbärstomater eller mini plommontomater
salt
peppar
1/2 kruka koriander
2 dl matyoghurt (10%)
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2478 KJ / 592 kCal
Fett28 g
Salt2.8 g
Kolhydrater65 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergod gryta! Min 2 åring älskar denna 😍 Dubblar mängden kryddor.
Mathilda
2025-04-20Bra recept! Jag slänger tärnade morötter, hackad chilifrukt och riven ingefära också.
Håkan
2025-03-18Tur det var gott, för det blev väldigt mycket mer än 4 portioner (ca 7 st). Stämmer verkligen mängden linser? Eller ska man tänka att det ska vara 2 dl när dom har kokat? Jag fick späda med mycket mer vatten för att linserna skulle bli kokta. Som många andra skriver så går det att krydda betydligt mer för att få grytan att smaka nåt.
Susanne
2025-03-10