Linsgryta med kokosmjölk
Krämig och härligt matig linsgryta smaksatt med vitlök, curry och sambal oelek och gjord med kokosmjölk för extra krämighet. Servera med ris, halverade småtomater och toppa med färsk koriander.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 tsk curry
2 msk tomatpuré
400 ml kokosmjölk
2 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl torkade röda linser
1 tsk sambal oelek
2 förp naanbröd (à 260 g)
250 g körsbärstomater eller mini plommontomater
salt
peppar
1/2 kruka koriander
2 dl matyoghurt (10%)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2478 KJ / 592 kCal
Fett28 g
Salt2.8 g
Kolhydrater65 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket god linsgryta. Gjort receptet flera gånger och blir lika gott varje gång. God att äta som den är eller om man vill piffa till den är den väldigt anpassningsbar
Gabriella
2024-11-23Enkelt och gott, perfekt vardagsmiddag.
Åsa
2024-11-21Serverade rostade cashewnötter till vilket var supergott
Lisa
2024-11-05