Pastagratäng med rökt lax och spenat
Med färsk, fylld tortellini går det snabbt att laga och ställa fram en härlig pastagratäng på middagsbordet. Förutom pastaknyten gömmer sig bitar av kallrökt lax, bladspenat och körsbärstomater i gratängen. Vinn mer tid – gör bechamelsåsen en dag i förväg!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015
Ingredienser
4 portioner
500 g färsk fylld pasta (t ex ostfylld tortellini)
2 msk smör
3 msk vetemjöl
8 dl mjölk (3%)
1 krm riven muskotnöt
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
200 g kallrökt lax
200 g fryst bladspenat (tinad)
250 g körsbärstomater
2 dl riven lagrad ost (t ex präst- eller sveciaost)
Till servering
färsk basilika
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2680 KJ / 641 kCal
Fett32 g
Salt4.6 g
Kolhydrater51 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag köper färdig bechamelsås, så blir det enklare. Funkar super!
Katarina
2024-01-24Behöver minst 4 dl mer vätska. Var för torrt enligt min smak men annars godkänt.
Maria
2022-10-28Gott 😋
Dayana
2022-10-22