Pastagratäng med rökt lax och spenat

180
10
Pastagratäng med rökt lax och spenat

Med färsk, fylld tortellini går det snabbt att laga och ställa fram en härlig pastagratäng på middagsbordet. Förutom pastaknyten gömmer sig bitar av kallrökt lax, bladspenat och körsbärstomater i gratängen. Vinn mer tid – gör bechamelsåsen en dag i förväg!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015

Pastagratäng med rökt lax och spenat

Ingredienser

4 portioner
500 g färsk fylld pasta (t ex ostfylld tortellini)
2 msk smör
3 msk vetemjöl
8 dl mjölk (3%)
1 krm riven muskotnöt
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
200 g kallrökt lax
200 g fryst bladspenat (tinad)
250 g körsbärstomater
2 dl riven lagrad ost (t ex präst- eller sveciaost)

Till servering

färsk basilika
sallad

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Variera pastagratängen med färdig köttfärssås, grillade grönsaker eller kyckling istället för lax.

Vad tyckte du om receptet?

180

Kommentarer

Linda

2022-05-03

Efter att ha läst kommentarer var jag nyfiken på att prova. Jag tillsatte vitlökspulver,paprikapulver och oregano i såsen. Det blev riktigt bra

Nadja

2022-01-26

Förlåt, men detta var totalt smaklöst och smakade mest redning. Kanske ifall man hade haft i chilisås eller någonting som gör att det får smak utöver muskot, salt och peppar. Men detta recept kommer aldrig mer att lagas. Tur att ni har så många andra goda recept!

Lena

2021-02-22

Jag har gjort den här rätten två gånger och den har blivit så uppskattad av mina gäster. Jag använde färsk babyspenat och mindre pasta. Lycka till. Lena

Näringsvärde per portion

Energi 2680 KJ / 641 kCal
Fett 32 g
Salt 4.6 g
Kolhydrater 51 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden