Sötpotatissoppa med ingefära och koriander
En ljuvligt smakrik och slät soppa på sötpotatis. Soppan får också smak av kokosmjölk, lime, gurkmeja och ingefära. Servera soppan med yoghurt, pumpakärnor och koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2019
Ingredienser
4 portioner
800 g sötpotatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1 tsk malen gurkmeja
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
1 burk kokosmjölk (á 400 ml)
2 msk riven färsk ingefära
1 - 2 krm chiliflakes
1 tsk finrivet limeskal
1 msk färskpressad limejuice
salt
Till servering
1 dl yoghurt (10%)
1 dl rostade pumpakärnor
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2731 KJ / 653 kCal
Fett46 g
Salt2 g
Kolhydrater45 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hade i grädde istället för kokosmjölk och röda linser för att göra soppan mer matig. Kryddade med mortlade rostade fänkålsfrön istället för koriander. Supergott.
Simon
2024-12-10Enkel och god soppa. Tillsatte lite spiskummin för doften.
Lilian
2024-11-09Jättegod soppa! Hade lite mer vatten i för lagom konsistens (för oss)! Hade painriche till samt krutonger kryddade med lök och vitlök! Siv
Siv
2024-10-21