Sötpotatissoppa med ingefära och koriander

64
13 Klimatsmart
Sötpotatissoppa med ingefära och koriander

En ljuvligt smakrik och slät soppa på sötpotatis. Soppan får också smak av kokosmjölk, lime, gurkmeja och ingefära. Servera soppan med yoghurt, pumpakärnor och koriander.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2019

Sötpotatissoppa med ingefära och koriander

Ingredienser

4 portioner
800 g sötpotatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1 tsk malen gurkmeja
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
1 burk kokosmjölk (á 400 ml)
2 msk riven färsk ingefära
1 - 2 krm chiliflakes
1 tsk finrivet limeskal
1 msk färskpressad limejuice
salt

Till servering

1 dl yoghurt (10%)
1 dl rostade pumpakärnor
1 kruka koriander

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

64

Kommentarer

Kim

2021-05-03

Har tycker denna soppa blev jättegod! 5/5

Anna

2021-02-11

Så god! Tog dock saft och skal från två lime! Mums!!!

Matilda

2021-02-08

Mycket god soppa! Tog lite extra limesaft.

Näringsvärde per portion

Energi 2731 KJ / 653 kCal
Fett 46 g
Salt 2 g
Kolhydrater 45 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept