Sötpotatissoppa med ingefära och koriander

En ljuvligt smakrik och slät soppa på sötpotatis. Soppan får också smak av kokosmjölk, lime, gurkmeja och ingefära. Servera soppan med yoghurt, pumpakärnor och koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2019

Ingredienser
4 portioner
800 g sötpotatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1 tsk malen gurkmeja
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
1 burk kokosmjölk (á 400 ml)
2 msk riven färsk ingefära
1 - 2 krm chiliflakes
1 tsk finrivet limeskal
1 msk färskpressad limejuice
salt
Till servering
1 dl yoghurt (10%)
1 dl rostade pumpakärnor
1 kruka koriander
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2731 KJ / 653 kCal
Fett46 g
Salt2 g
Kolhydrater45 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Otroligt god. La i två fpk kokta vita bönor för att göra den mer mättande. Rekommenderas verkligen!
Annika
2023-11-17Otroligt god soppa! Blir det ny favorit här hemma. Tog Creme fraishe istället för yoghurt. Mycket gott!
Mikaela
2023-02-23Skippa yoghurten, Syran tar över...det räcker med pumpakärnor och koriander.
Gonzalo
2022-11-15