Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Khoresh Bademjan – Auberginegryta med lamm

Khoresh Bademjan är en smakrik auberginegryta med lamm som passar perfekt till den lite festligare middagen – under det persiska nyåret Norooz väljer många att laga en lammgryta i stil med denna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök och vitlök, hacka löken grovt och riv vitlöken. Dela, kärna ur och strimla chilin.
  2. Bryn köttet i omgångar i smöret i en gryta. Tillsätt lök, vitlök och chili fräs med några minuter.
  3. Rör ner gurkmeja, krossade tomater, vatten och buljongtärningar.  Koka sakta ca 1 1/2 timme eller tills köttet är riktigt mört.
  4. Ansa och skär aubergine och zucchini i ca 2 cm stora tärningar. Tillsätt grönsakerna i grytan, rör om och koka sakta ytterligare ca 10 minuter. Smaksätt grytan med salt, peppar och några droppar citronsaft.
  5. Till servering: Servera grytan med vitt bröd eller varmt pitabröd.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd peppar
  • 800 g lammgrytbitar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk gurkmeja
  • ca 400 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 citron
Till servering
  • vitt bröd med sesamfrö eller pitabröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2465 kJ / 589 kCal