Chili con carne med aubergine

19
4
Chili con carne med aubergine

En variant av chili con carne med lite mindre kött och lite mer grönt där färsen fått maka på sig och göra plats för en aubergine. Krydda chilin efter egen smak och den blir minst lika god som vanligt. Äter du hellre helt vegetariskt så hoppa över färsen helt, fyll på med bönor och välj växtbaserad yoghurt.

Skriv ut
Chili con carne med aubergine

Ingredienser

4 portioner
1
aubergine (à ca 400 g)
1 msk
olja
200 g
nötfärs
1
gul lök
1
paprika
1 tsk
salt
1
vitlöksklyfta
400 g
krossade tomater
2 dl
vatten
1/2 tsk
sambal oelek
2
förp kokta små svarta bönor (à 380 g)

Till servering

2 dl
yoghurt
60 g
rucola eller koriander
-
bröd (gärna levainbröd)

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: väl laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfritt alternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Emma

2021-08-13

Jättegott! Hade i buljongtärning också.

Kim

2021-02-23

Definitivt längre än 30 min att laga, närmare 1h med två i köket. Sedan var det inte speciellt mättande. Smakar som en urvattnad gulaschsoppa. Svag 3/5

Elin

2020-04-29

Riktigt gott! Men håller med tidigare kommentar, kryddade med extra fond, chili, vitlök, peppar, spiskummin och paprikapulver.

Näringsvärde per portion

Energi 1932 KJ / 461 kCal
Fett 16 g
Salt 3.49 g
Kolhydrater 43 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept