En variant av chili con carne med lite mindre kött och lite mer grönt där färsen fått maka på sig och göra plats för en aubergine. Krydda chilin efter egen smak och den blir minst lika god som vanligt. Äter du hellre helt vegetariskt så hoppa över färsen helt, fyll på med bönor och välj växtbaserad yoghurt.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: väl laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfritt alternativ.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bra bas , att utgå från. Jag la till färsk chili samt en del andra kryddor , främst spiskummin .
Filippa
2023-03-09Gott! Lade till lite grillad paprika, smoked paprika pulver, spiskummin, svart- och vitpeppar samt lite finskivad morot. Den rivna auberginen behöver kramas ur innan stekning.
Glenn
2022-11-13Riktigt gött
Liz
2022-11-06