Rotfruktslasagne

173
36
Rotfruktslasagne

Bästa vegetariska lasagnen som är enkel att laga. Visst är det ett gäng rotfrukter som ska skalas och rivas, men sedan är det bara att blanda och varva lagren. Gör en stor sats och ha lunchlådor för hela veckan!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Rotfruktslasagne

Ingredienser

8 portioner
3 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
5 vitlöksklyftor
300 g rotselleri
300 g palsternacka
200 g morötter
6 dl crème fraiche (34%)
2 förp krossade tomater (à ca 400 g)
2 tsk torkad rosmarin
2 tsk torkad timjan
3 tsk salt
1 1/2 tsk malen svartpeppar
18 lasagneplattor
olivolja till formen
100 g riven ost

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri lasagne.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och riven hårdost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlagat för 2 middagar för 4 port. Frys gärna in i matlådor.

Vad tyckte du om receptet?

173

Kommentarer

Inger

2022-04-10

Receptet låter jättegott. Undrar över lasagneplattorna, är det färska eller torkade som är bäst eller spelar det ingen roll?

Malin

2022-03-12

Gott och enkelt!

Christina

2022-02-17

God. Känns nyttigt att äta/Tina

Näringsvärde per portion

Energi 2913 KJ / 696 kCal
Fett 29 g
Salt 3.6 g
Kolhydrater 81 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden