Hoppa till sidans innehåll

Veganska efterrätter till jul? Här är recept för en hel vegansk fikabuffé! Från vegansk knäck, lussebullar, pepparkakor till kola och fudge. Nämnde vi att allt är veganskt? Alltså HELT utan animalier. God vegansk jul!

Tips! Alla våra veganska julrecept hittar du här.

 • Vegansk knäck med mandel

  Veganknäck kan vara julens godaste julgodis! Vårt veganska recept på klassikern knäck, smaksatt med mandel, är gjort på havregrädde istället för vanlig grädde, och resultatet blir minst lika gott som originalet. Dessutom är den alltså även laktosfri och mjölkfri.

  - Vegansk knäck med mandel

  Spara

 • Veganska saffransbullar med vanilj

  Vill du fira en vegansk jul? Dessa saffransbullar har en ljuvlig smak av både saffran och vanilj och passar fint på en vegansk julfika.

  - Veganska saffransbullar med vanilj

  Spara

 • Veganska lussebullar

  Lussebullar, lussekatter eller saffransbröd – kärt barn har många namn. Det här receptet ger veganska lussebullar som smakar precis som de ska – goda, saftiga och med en härlig saffranssmak. Våra veganska lussebullar är helt fria från ägg, mjölk och smör, och istället gjorda på mandeldryck och mjölkfritt margarin.

  - Veganska lussebullar

  Spara

 • Veganska pepparkakor

  Sprid julstämning med hembakade veganska pepparkakor. Med det här receptet och en bra kavel är det lätt att lyckas. Gör gärna den veganska pepparkaksdegen ett par dagar i förväg då smakerna utvecklas när den vilar i kylen.

  - Veganska pepparkakor

  Spara

 • Vegansk saffranskaka

  Med några enkla knep kan du förvandla klassiska julkakor till veganska. I denna saffranskaka byter du bara ut de vanliga mejeriprodukterna mot mjölkfritt margarin och havredryck. Ett enkelt sätt att göra julbaket både gott och veganvänligt.

  - Vegansk saffranskaka

  Spara

 • Mjölkfri kola

  Här är ett recept på mjölkfri kola för dig som vill ha smaken av klassisk gräddkola - fast utan mjölk. Smöret har vi bytt ut mot mjölkfritt margarin och vispgrädden väljer du själv om du vill byta mot havremjölk, sojamjölk eller kokosmjölk. Receptet är noga utprovat och är precis så där sött, knäckigt och mjuksegt som kola ska vara.

  - Mjölkfri kola

  Spara

 • Vegansk fudge

  Fudge är ett populärt julgodis som kan smaksättas på mängder av sätt. Här får fudgen smak av jordnötssmör och kokos vilket också ger den rätta smuliga och mjuka konsistensen. En vegansk fudge för alla helt enkelt!

  - Vegansk fudge

  Spara

 • Jordnötskola

  Ett tjut är efterskalvet när man bjuder på de här veganska kolorna med jordnötssmör och kokos så förbered dig på att göra dem många gånger! Förvara dem i kylskåp (om det blir något över).

  - Jordnötskola

  Spara

 • Veganska peanut butter cups

  För jordnötsälskaren! Ljuvliga små munsbitar som blir tjusiga med lager av jordnötssmör och choklad i de små ischokladformarna. Festligt småplock som passar alla.

  - Veganska peanut butter cups

  Spara

 • Kanel- och dadelbollar

  Vill du undvika vitt socker, men ändå njuta av god fika? Då tycker vi att du ska prova Dadelbollar med kanel till kaffet. Dadelbollar är lätta att göra och hur smaskiga som helst. Gör en dubbel sats till jul – det kommer gå åt!

  - Kanel- och dadelbollar

  Spara