Veganska saffransbullar med vanilj
![Veganska saffransbullar med vanilj](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_207312/cf_259/veganska_saffransbullar_med_vanilj.jpg)
Vill du fira en vegansk jul? Dessa saffransbullar har en ljuvlig smak av både saffran och vanilj och passar fint på en vegansk julfika.
![Veganska saffransbullar med vanilj](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_207312/cf_259/veganska_saffransbullar_med_vanilj.jpg)
Ingredienser
30 st
150 g mjölkfritt margarin
2 förp saffran (à 1/2 g)
5 dl havredryck (1,5%)
50 g färsk jäst
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
ca 15 dl vetemjöl (15 dl motsvarar ca 900 g)
Fyllning
200 g rumsvarmt mjölkfritt margarin
1 1/2 dl strösocker
4 tsk vaniljsocker
Till pensling
1/2 dl havredryck
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Näringsvärdet är beräknat per bulle.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1003 KJ / 240 kCal
Fett10 g
Salt0.2 g
Kolhydrater33 g
Protein3 g
Kommentarer
Penslade smält smör och doppade i strösocker, supergott!
Julia
2023-12-10Receptet är fel. 1020 gram är 17 dl.
Jessica
2023-03-27Hej Jessica! Tack för att du uppmärksammade det för oss. ❤ Det ska vara 15 dl vetemjöl och det motsvarar ca 900 g. Vi har nu rättat receptet. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-03-28Jättebra bullar, gjorde halvs sats och blev 10 bullar. Behövde inte använda allt mjöl.
Pontus
2022-12-18