Veganska saffransbullar med vanilj

31
10
Veganska saffransbullar med vanilj

Vill du fira en vegansk jul? Dessa saffransbullar har en ljuvlig smak av både saffran och vanilj och passar fint på en vegansk julfika.

Skriv ut
Veganska saffransbullar med vanilj

Ingredienser

30 st
150 g
mjölkfritt margarin
2
förp saffran (à 1/2 g)
5 dl
havredryck (1,5%)
50 g
färsk jäst
1 1/2 dl
strösocker
1/2 tsk
salt
ca 15 dl
vetemjöl (15 dl motsvarar ca 1020 g)

Fyllning

200 g
rumsvarmt mjölkfritt margarin
1 1/2 dl
strösocker
4 tsk
vaniljsocker

Till pensling

1/2 dl
havredryck

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat per bulle.

 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Anna bodil elis

2021-01-17

Supergoda! Har redan gjort dessa två gånger. Hade också problem med att de brändes när jag bakade i varmluftsugn, men i "vanlig" ugn blev de väldigt fluffuga och fina.

Anders

2021-01-09

Med allergier i familjen var det första julen med detta recept. Alla är mycket nöjda. Vi gjorde både flätor, bullar i formar och utan formar. Stor deg som räckte långt!

Annika

2020-12-31

Mycket god deg, men första plåten brändes på 250° i 8 min, enligt receptet. Nästa plåt på 225° i 7 min blev mumselimums. :)

Näringsvärde per portion

Energi 1003 KJ / 240 kCal
Fett 10 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 33 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept