Vill du fira en vegansk jul? Dessa saffransbullar har en ljuvlig smak av både saffran och vanilj och passar fint på en vegansk julfika.
Ingredienser
30 st
150
g
mjölkfritt margarin
2
förp saffran (à 1/2 g)
5
dl
havredryck (1,5%)
50
g
färsk jäst
1 1/2
dl
strösocker
1/2
tsk
salt
ca 15
dl
vetemjöl (15 dl motsvarar ca 1020 g)
Fyllning
200
g
rumsvarmt mjölkfritt margarin
1 1/2
dl
strösocker
4
tsk
vaniljsocker
Till pensling
1/2
dl
havredryck
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Näringsvärdet är beräknat per bulle.
Gör så här
Vad tyckte du om receptet?
42
13 st
Kommentarer
Jill
2021-12-19
Så bra med ett veganskt recept på lussebullar, för oss alla som föredrar att äta etiskt. Jättegoda dessutom!
Linnea
2021-12-12
Det mjölkfria smöret smälte ut mycket men jag körde dem på något lägre värme i något längre tid och då blev smöret nästan lite knäckigt och fastnade i bullarna igen. Supergott!
Josefin
2021-12-10
Funkar det att frysa in dessa och sedan tina? Hur länge kan de frysas in?
Kommentarer
Jill
2021-12-19Så bra med ett veganskt recept på lussebullar, för oss alla som föredrar att äta etiskt. Jättegoda dessutom!
Linnea
2021-12-12Det mjölkfria smöret smälte ut mycket men jag körde dem på något lägre värme i något längre tid och då blev smöret nästan lite knäckigt och fastnade i bullarna igen. Supergott!
Josefin
2021-12-10Funkar det att frysa in dessa och sedan tina? Hur länge kan de frysas in?