Jordnötskola

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
2
Jordnötskola

Ett tjut är efterskalvet när man bjuder på de här veganska kolorna med jordnötssmör och kokos så förbered dig på att göra dem många gånger! Förvara dem i kylskåp (om det blir något över).

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Jordnötskola

Ingredienser

ca 30 st
2 dl  kokossocker
1 dl  neutral kokosolja
1 dl  agavesirap
1 dl  osötat jordnötssmör
4 msk  kokossmör (köp färdig eller gör egen, se tips)
1/2 tsk  salt (gärna himalayasalt)
1/2 tsk  vaniljpulver
1/2 dl  hackade jordnötter

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per kola.

Gör så här

Receptet kommer från kokboken Vegansk streetfood av Lamyai Vozzi och Aidah Samphani.

Tips

Hemgjort kokossmör, ger ca 1 ½ dl. Mixa 200 g riven kokos i en matberedare ca 10 minuter till ett slätt smör. Stanna då och då och skrapa ner från kanterna. Förvara i en burk i rumstemperatur.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Hur goda som helst

Elisabeth

2022-01-14

Dyra ingredienser, krångliga att få tag på, inte så särskilt god, trist konsistens. Gör annat godis!

Charlotta

2020-12-25

Näringsvärde per portion

Energi358 KJ / 86 kCal
Fett3 g
Salt0.18 g
Kolhydrater6 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Frukostkakor med banan och blåbär
Betyg 4 av 5.
67 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Somrig jordgubbssmoothie med nötsmör
Betyg 3.1 av 5.
67 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lussebullar utan smör
Betyg 4.9 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
DIY bounty bars
Betyg 2.7 av 5.
138 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegansk fudge
Betyg 4.6 av 5.
61 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade majskolvar med karibiska smaker
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga