Jordnötskola

6
1
Jordnötskola

Ett tjut är efterskalvet när man bjuder på de här veganska kolorna med jordnötssmör och kokos så förbered dig på att göra dem många gånger! Förvara dem i kylskåp (om det blir något över).

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Jordnötskola

Ingredienser

ca 30 st
2 dl
kokossocker
1 dl
neutral kokosolja
1 dl
agavesirap
1 dl
osötat jordnötssmör
4 msk
kokossmör (köp färdig eller gör egen, se tips)
1/2 tsk
salt (gärna himalayasalt)
1/2 tsk
vaniljpulver
1/2 dl
hackade jordnötter

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per kola.

Gör så här

Receptet kommer från kokboken Vegansk streetfood av Lamyai Vozzi och Aidah Samphani.

Tips

Hemgjort kokossmör, ger ca 1 ½ dl. Mixa 200 g riven kokos i en matberedare ca 10 minuter till ett slätt smör. Stanna då och då och skrapa ner från kanterna. Förvara i en burk i rumstemperatur.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Charlotta

2020-12-25

Dyra ingredienser, krångliga att få tag på, inte så särskilt god, trist konsistens. Gör annat godis!

Näringsvärde per portion

Energi 358 KJ / 86 kCal
Fett 3 g
Salt 0.18 g
Kolhydrater 6 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept