Jordnötskola
Ett tjut är efterskalvet när man bjuder på de här veganska kolorna med jordnötssmör och kokos så förbered dig på att göra dem många gånger! Förvara dem i kylskåp (om det blir något över).
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018
Ingredienser
ca 30 st
2 dl kokossocker
1 dl neutral kokosolja
1 dl agavesirap
1 dl osötat jordnötssmör
4 msk kokossmör (köp färdig eller gör egen, se tips)
1/2 tsk salt (gärna himalayasalt)
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl hackade jordnötter
Gör så här
Receptet kommer från kokboken Vegansk streetfood av Lamyai Vozzi och Aidah Samphani.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per kola.
Energi358 KJ / 86 kCal
Fett3 g
Salt0.18 g
Kolhydrater6 g
Protein1 g
Kommentarer
Hur goda som helst
Elisabeth
2022-01-14Dyra ingredienser, krångliga att få tag på, inte så särskilt god, trist konsistens. Gör annat godis!
Charlotta
2020-12-25