Jordnötskola
Ett tjut är efterskalvet när man bjuder på de här veganska kolorna med jordnötssmör och kokos så förbered dig på att göra dem många gånger! Förvara dem i kylskåp (om det blir något över).
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018
Ingredienser
ca 30 st
2 dl kokossocker
1 dl neutral kokosolja
1 dl agavesirap
1 dl osötat jordnötssmör
4 msk kokossmör (köp färdig eller gör egen, se tips)
1/2 tsk salt (gärna himalayasalt)
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl hackade jordnötter
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per kola.
Gör så här
Receptet kommer från kokboken Vegansk streetfood av Lamyai Vozzi och Aidah Samphani.
Tips
Hemgjort kokossmör, ger ca 1 ½ dl. Mixa 200 g riven kokos i en matberedare ca 10 minuter till ett slätt smör. Stanna då och då och skrapa ner från kanterna. Förvara i en burk i rumstemperatur.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi358 KJ / 86 kCal
Fett3 g
Salt0.18 g
Kolhydrater6 g
Protein1 g
Kommentarer
Hur goda som helst
Elisabeth
2022-01-14Dyra ingredienser, krångliga att få tag på, inte så särskilt god, trist konsistens. Gör annat godis!
Charlotta
2020-12-25