Vegansk knäck med mandel

Veganknäck kan vara julens godaste julgodis! Vårt veganska recept på klassikern knäck, smaksatt med mandel, är gjort på havregrädde istället för vanlig grädde, och resultatet blir minst lika gott som originalet. Dessutom är den alltså även laktosfri och mjölkfri.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Ingredienser
ca 50 st
2 dl strösocker
2 dl havregrädde
2 dl ljus sirap
1 dl finhackad mandel
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj en glutenfri växtbaserad grädde.
Näringsvärdet är beräknat per st.
Gör så här
Tips
Så gör du kulprov: Droppa lite av knäcksmeten i kallt vatten och forma till en kula. Kulan ska vara seg och fast.
Recept på vegansk kola hittar du här Mjölkfri kola.
Recept på vegansk kola hittar du här Mjölkfri kola.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi207 KJ / 49 kCal
Fett2 g
Salt0 g
Kolhydrater8 g
Protein0.3 g
Kommentarer
Använde mig av Oatlys vispgrädde, hade även i lite salt och vanilj socker. Dom blev jättebra och smakar precis som vanligt
Nina
2022-12-22De som skrev ner det här receptet kan omöjligt ha testat receptet. Gjorde dessa och det smakar riktigt illa. Man kan inte bara byta ut vanlig grädde till vegansk rakt av, borde ha använt ett recept av en vegansk receptskapare. Vegansk grädde har mkt mindre fett. Detta smakade mest sirap och en bismak av havren. Sojagrädde är mer passande och som sagt andra proportioner. VARNING!
Amanda
2022-12-21Hur många procent fett bör havregrädden ha, går det bra med matgrädde ( typ Oatlys svarta förpackning)?
Stina
2022-12-04