Vegansk knäck med mandel

Veganknäck kan vara julens godaste julgodis! Vårt veganska recept på klassikern knäck, smaksatt med mandel, är gjort på havregrädde istället för vanlig grädde, och resultatet blir minst lika gott som originalet. Dessutom är den alltså även laktosfri och mjölkfri.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Ingredienser
ca 50 st
2 dl strösocker
2 dl havregrädde
2 dl ljus sirap
1 dl finhackad mandel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi207 KJ / 49 kCal
Fett2 g
Salt0 g
Kolhydrater8 g
Protein0.3 g
Kommentarer
Så god knäck! Till och med de som inte äter veganskt här hemma tyckte denna knäcken blev godare än vanlig 🥰 använde mig av Floras vispgrädde
Matilda
2024-12-18Använde mig av Oatlys vispgrädde, hade även i lite salt och vanilj socker. Dom blev jättebra och smakar precis som vanligt
Nina
2022-12-22De som skrev ner det här receptet kan omöjligt ha testat receptet. Gjorde dessa och det smakar riktigt illa. Man kan inte bara byta ut vanlig grädde till vegansk rakt av, borde ha använt ett recept av en vegansk receptskapare. Vegansk grädde har mkt mindre fett. Detta smakade mest sirap och en bismak av havren. Sojagrädde är mer passande och som sagt andra proportioner. VARNING!
Amanda
2022-12-21