Veganska lussebullar

129
16
Veganska lussebullar

Lussebullar, lussekatter eller saffransbröd – kärt barn har många namn. Det här receptet ger veganska lussebullar som smakar precis som de ska – goda, saftiga och med en härlig saffranssmak. Våra veganska lussebullar är helt fria från ägg, mjölk och smör, och istället gjorda på mandeldryck och mjölkfritt margarin.

Skriv ut
Veganska lussebullar

Ingredienser

30 portioner
50 g färsk jäst
175 g mjölkfritt margarin
2 påsar saffran (à 1/2 g)
2 dl strösocker
5 dl mandeldryck
1/2 tsk salt
ca 15 dl vetemjöl (15 dl motsvarar ca 900 g mjöl)

Till garnering

mjölkfritt margarin
russin

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

129

Kommentarer

Malin

2021-11-28

Otroligt goda!! Bästa bullarna jag ätit, gjorde på havredryck för kaffet (den är lite tjockare). Dom blev fluffiga, saftiga och så otroligt smakrika!

Viktoria

2021-11-20

Jättebra!! De blev fluffiga och smakar supergott! :D

Elizabeth

2021-05-11

Bästa recept men jag tar alltid 5 påsar saffran. Det måste smaka riktigt med saffran

Näringsvärde per portion

Energi 781 KJ / 187 kCal
Fett 6 g
Salt 0.05 g
Kolhydrater 30 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept