Veganska lussebullar

123
12
Veganska lussebullar

Lussebullar, lussekatter eller saffransbröd – kärt barn har många namn. Det här receptet ger veganska lussebullar som smakar precis som de ska – goda, saftiga och med en härlig saffranssmak. Våra veganska lussebullar är helt fria från ägg, mjölk och smör, och istället gjorda på mandeldryck och mjölkfritt margarin.

Skriv ut
Veganska lussebullar

Ingredienser

30 portioner
50 g
färsk jäst
175 g
mjölkfritt margarin
2
påsar saffran (à 1/2 g)
2 dl
strösocker
5 dl
mandeldryck
1/2 tsk
salt
ca 15 dl
vetemjöl (15 dl motsvarar ca 900 g mjöl)

Till garnering

mjölkfritt margarin
russin

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

123

Kommentarer

Julia

12/13/2020

Bra recept men använd en annan mjölk än mandelmjölk ex havremjölk.

Tor

12/10/2020

Ta gärna lite mindre socker, typ hälften

Therese

1/19/2020

Blev jättegoda! Bästa receptet på lussebullar jag provat.

Näringsvärde per portion

Energi 781 KJ / 187 kCal
Fett 6 g
Salt 0.05 g
Kolhydrater 30 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept