Veganska lussebullar

Lussebullar, lussekatter eller saffransbröd – kärt barn har många namn. Det här receptet ger veganska lussebullar som smakar precis som de ska – goda, saftiga och med en härlig saffranssmak. Våra veganska lussebullar är helt fria från ägg, mjölk och smör, och istället gjorda på mandeldryck och mjölkfritt margarin.

Ingredienser
30 portioner
50 g färsk jäst
175 g mjölkfritt margarin
2 påsar saffran (à 1/2 g)
2 dl strösocker
5 dl mandeldryck eller havredryck
1/2 tsk salt
ca 15 dl vetemjöl (15 dl motsvarar ca 900 g mjöl)
Till garnering
mjölkfritt margarin
russin
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi781 KJ / 187 kCal
Fett6 g
Salt0.05 g
Kolhydrater30 g
Protein3 g
Kommentarer
Bakade dessa förra veckan och det blev de godaste lussebullarna jag någonsin ätit!! Bättre än köpta, bättre än mormors! Jag är riktigt stolt. Tricket med att baka bullar är att hålla degen kladdig. Ta inte för mycket vetemjöl! Du kan arbeta in mer när du ska forma dom. Låt också degen jäsa ordentligt. Var också noga med att de inte blir för gyllene på toppen för veganska bullar kan lätt bli torra om de är inne i ungen för länge. Bullar med mjölk och ägg i ska bli gyllene på toppen dock så det är lätt att man tror detsamma om veganska men då är det oftast för sent.
Matilda
2022-12-27De blev jättegoda, lär göra en sats till i jul
Emelie
2022-12-20Bästa receptet på lussekatter!
Hanna
2022-12-18