Veganska lussebullar

153
21
Veganska lussebullar

Lussebullar, lussekatter eller saffransbröd – kärt barn har många namn. Det här receptet ger veganska lussebullar som smakar precis som de ska – goda, saftiga och med en härlig saffranssmak. Våra veganska lussebullar är helt fria från ägg, mjölk och smör, och istället gjorda på mandeldryck och mjölkfritt margarin.

Veganska lussebullar

Ingredienser

30 portioner
50 g färsk jäst
175 g mjölkfritt margarin
2 påsar saffran (à 1/2 g)
2 dl strösocker
5 dl mandeldryck
1/2 tsk salt
ca 15 dl vetemjöl (15 dl motsvarar ca 900 g mjöl)

Till garnering

mjölkfritt margarin
russin

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

153

Kommentarer

Camilla

2022-01-16

Så gott! Bästa receptet

Anette

2021-12-21

Någon som har förslag på vilket mjöl men kan ta istället för vetemjöl då allergi mot vete och vetestärkelse, havre, råg och korn?

Redaktionen ICAse

2022-04-08

Hej Anette! Aningens sent tips från oss 😊 men kanske detta kan komma till pass nästa till års julbak. https://www.ica.se/recept/glutenfria-lussekatter-721292/ eller https://www.ica.se/recept/saffransbullar-gluten-och-mjolkproteinfria-691283/ OBS kontrollera innehållet i mjölmixen om den är fri från vetestärkelse. Och är det veganska du vill att bullarna ska bli så kan du byta ut smör och mjölk mot ersättningsprodukter. Och pensla med vatten eller växtbaserad dryck istället för ägg. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Matilda

2021-12-06

Första gången jag bakar veganska lussebullar, de blev jättegoda! Rekommenderas starkt!

Näringsvärde per portion

Energi 781 KJ / 187 kCal
Fett 6 g
Salt 0.05 g
Kolhydrater 30 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden