Hoppa till sidans innehåll

Om det är något vi gillar så är det höstiga efterrätter! Äppelpaj , päronflarn, inkokta päron eller bakade plommon med yoghurt...Smaaask!

Elin Nordström

 • Bittes äppelpaj

  Älskar man inte en SEG äppelpaj? Om svaret är ja så bara måste ni testa att göra den här som inte bara är seg, den är knäckig också!

  - Bittes äppelpaj

  Spara

 • Knäckig äppelpaj

  Vi förstår verkligen varför den här pajen är en av våra mest omtyckta. Den är knäckig OCH superenkel att göra. Ja ni hör ju.

  - Knäckig äppelpaj

  Spara

 • Chokladkaka med rödbeta

  Den här betan hittade hem i en saftig chokladkaka. Kakan är för alla som gillar bakverk men som inte vill få en total sötchock.

  - Chokladkaka med rödbeta

  Spara

 • Plommon- och mandelgalette

  Säsongens färska plommon lär inte bli ledsna om du använder dem i en galette med franska förtecken. Skär plommonen i skivor och lägg i ett snyggt mönster över själva degen, ovanpå ett lager riven mandelmassa. Grädda gyllene och bjud med vaniljglass!

  - Plommon- och mandelgalette

  Spara

 • Päronflarn med citron och mandelmassa

  Här har du ett litet flarn som toppas med päron, mandelmassa, kardemumma och citron.

  - Päronflarn med citron och mandelmassa

  Spara

 • Inkokta päron med stjärnanis

  80-talet ringde och ville ha sin efterrätt tillbaka. Inte ett ont ord om det inkokta päronet för hujedamej vad gott det är! Speciellt det här receptet med calvados eller cognac, fluffig grädde och hemgjord karamellsås.

  - Inkokta päron med stjärnanis

  Spara

 • Äppelflarn med mandel och rosmarinhonung

  När man har ett extremt sötsug men noll tid att stå i köket och baka ihop någonting som tar lång tid så är detta din go to-kaka. Äpplen, smördeg och mandelmassa... och så kastar vi på lite rosmarin också.

  - Äppelflarn med mandel och rosmarinhonung

  Spara

 • Galette med äpple och mandelkräm

  Här har vi lite mördeg som toppas med mandelkräm och ljuvliga äppelskivor. Det galna i den här skapelsen är att man toppar pajen med kryddig rosmarin. VADFALLS, rosmarin? Jajemen, det blir en OTROLIGT bra kombo med mandeln och äpplena.

  - Galette med äpple och mandelkräm

  Spara

 • Rosmarinstekta äpplen med kola- och lagerbladsås

  Vad får man om man blandar syrliga äpplen, söt kolasås och gräddig glass? Jo man får tidernas smarrigaste dessert!

  - Rosmarinstekta äpplen med kola- och lagerbladsås

  Spara

 • Bakade plommon med yoghurt

  I det här receptet gör vi verkligen plommonen rättvisa. Här får de gosa runt med kanel, kardemumma, krämig yoghurt, krispiga nötter och frisk mynta.

  - Bakade plommon med yoghurt

  Spara

 • Rödbetskaka med frosting

  Här har vi en rödbetskaka med färskostfrosting. Ja ni hör ju, den platsar ju givetvis in på listan av höstiga desserter och kan säkert bli en riktig dessertfavorit.

  - Rödbetskaka med frosting

  Spara