Om det är något vi gillar så är det höstiga efterrätter! Äppelpaj , päronflarn, inkokta päron eller bakade plommon med yoghurt... Och just det! vi tipsar också om ett sprillans nytt recept - RÖDBETSKAKA MED FROSTING. Smaaask!

Elin Nordström

  • Galette med äpple och mandelkräm

    Här har vi lite mördeg som toppas med mandelkräm och ljuvliga äppelskivor. Det galna i den här skapelsen är att man toppar pajen med kryddig rosmarin. VADFALLS, rosmarin? Jajemen, det blir en OTROLIGT bra kombo med mandeln och äpplena.

    - Galette med äpple och mandelkräm

    Spara

  • Rödbetskaka med frosting

    Här har vi en rödbetskaka med färskostfrosting. Ja ni hör ju, den platsar ju givetvis in på listan av höstiga desserter och kan säkert bli en riktig dessertfavorit.

    - Rödbetskaka med frosting

    Spara

  • Äppelflarn med mandel och rosmarinhonung

    När man har ett extremt sötsug men noll tid att stå i köket och baka ihop någonting som tar lång tid så är detta din go to-kaka. Äpplen, smördeg och mandelmassa... och så kastar vi på lite rosmarin också.

    - Äppelflarn med mandel och rosmarinhonung

    Spara

  • Bakade plommon med yoghurt

    I det här receptet gör vi verkligen plommonen rättvisa. Här får de gosa runt med kanel, kardemumma, krämig yoghurt, krispiga nötter och frisk mynta.

    - Bakade plommon med yoghurt

    Spara

  • Inkokta päron med stjärnanis

    80-talet ringde och ville ha sin efterrätt tillbaka. Inte ett ont ord om det inkokta päronet för hujedamej vad gott det är! Speciellt det här receptet med calvados eller cognac, fluffig grädde och hemgjord karamellsås.

    - Inkokta päron med stjärnanis

    Spara

  • Päronflarn med citron och mandelmassa

    Här har du ett litet flarn som toppas med päron, mandelmassa, kardemumma och citron.

    - Päronflarn med citron och mandelmassa

    Spara

  • Bittes äppelpaj

    Älskar man inte en SEG äppelpaj? Om svaret är ja så bara måste ni testa att göra den här som inte bara är seg, den är knäckig också!

    - Bittes äppelpaj

    Spara

  • Rosmarinstekta äpplen med kola- och lagerbladsås

    Vad får man om man blandar syrliga äpplen, söt kolasås och gräddig glass? Jo man får tidernas smarrigaste dessert!

    - Rosmarinstekta äpplen med kola- och lagerbladsås

    Spara

  • Knäckig äppelpaj

    Vi förstår verkligen varför den här pajen är en av våra mest omtyckta. Den är knäckig OCH superenkel att göra. Ja ni hör ju.

    - Knäckig äppelpaj

    Spara

  • Chokladkaka med rödbeta

    Den här betan hittade hem i en saftig chokladkaka. Kakan är för alla som gillar bakverk men som inte vill få en total sötchock.

    - Chokladkaka med rödbeta

    Spara

  • Plommon- och mandelgalette

    Säsongens färska plommon lär inte bli ledsna om du använder dem i en galette med franska förtecken. Skär plommonen i skivor och lägg i ett snyggt mönster över själva degen, ovanpå ett lager riven mandelmassa. Grädda gyllene och bjud med vaniljglass!

    - Plommon- och mandelgalette

    Spara