Plommon- och mandelgalette

52
2
Plommon- och mandelgalette

Säsongens färska plommon lär inte bli ledsna om du använder dem i en galette med franska förtecken. Skär plommonen i skivor och lägg i ett snyggt mönster över själva degen, ovanpå ett lager riven mandelmassa. Grädda gyllene och bjud med vaniljglass!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Plommon- och mandelgalette

Ingredienser

8-10 bitar
100 g rumsvarmt smör
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl strösocker
1/2 krm salt
1 dl riven mandelmassa
10 plommon (10 plommor motsvarar ca 350 g)
3 msk rårörsocker

Till servering

vaniljglass

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Välj mjölkproteinfri glass t.ex. havre- eller sojabaserad.Näringsvärdet är beräknat exkl glass per port på 8 port.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

52

Kommentarer

Jenny

2020-11-15

Jag tycker det blir godare med hälften så mycket smör. Mums!

Göran

2020-08-22

Skriv hur många gram plommon jag ska ha i stället för ett antal.

Redaktionen ICAse

2020-08-31

Hej Göran! Ursäkta sent svar. Det ska vara "normalstora" plommon som väger ca 35 g styck. Hoppas att du gillar pajen! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1427 KJ / 341 kCal
Fett 20 g
Salt 0.28 g
Kolhydrater 34 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden