Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Plommon- och mandelgalette

Säsongens färska plommon lär inte bli ledsna om du använder dem i en galette med franska förtecken. Skär plommonen i skivor och lägg i ett snyggt mönster över själva degen, ovanpå ett lager riven mandelmassa. Grädda gyllene och bjud med vaniljglass!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8-10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Nyp snabbt ihop smör, ägg, vetemjöl, mandelmjöl, strösocker och salt till en smidig deg. Låt vila i kylen i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 °C.
  3. Kavla ut degen till en cirkel på ett mjölat bakplåtspapper, ca 30 cm i diameter. Skjut över pappret på en plåt. Strö över mandelmassa.
  4. Dela, kärna ur och skiva plommon. Fördela i ett fint mönster över kakan, 3 cm från kanten. Vik in kanterna och strö över rårörsocker.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter tills galetten är gyllene.
  6. Till servering: Servera gärna med vaniljglass.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Välj mjölkproteinfri glass t.ex. havre- eller sojabaserad.

Näringsvärdet är beräknat exkl glass per port på 8 port.

Ingredienser

Portioner: 8-10 bitar
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 krm salt
  • 1 dl riven mandelmassa
  • 10 plommon
  • 3 msk rårörsocker
Till servering
  • vaniljglass
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1427 kJ / 341 kCal