Plommon- och mandelgalette
Säsongens färska plommon lär inte bli ledsna om du använder dem i en galette med franska förtecken. Skär plommonen i skivor och lägg i ett snyggt mönster över själva degen, ovanpå ett lager riven mandelmassa. Grädda gyllene och bjud med vaniljglass!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015
Ingredienser
8-10 bitar
100 g rumsvarmt smör
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl strösocker
1/2 krm salt
1 dl riven mandelmassa
10 plommon (10 plommor motsvarar ca 350 g)
3 msk rårörsocker
Till servering
vaniljglass
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat exkl glass per port på 8 port.
Energi1427 KJ / 341 kCal
Fett20 g
Salt0.28 g
Kolhydrater34 g
Protein6 g
Kommentarer
Jag tycker det blir godare med hälften så mycket smör. Mums!
Jenny
2020-11-15Skriv hur många gram plommon jag ska ha i stället för ett antal.
Göran
2020-08-22Hej Göran! Ursäkta sent svar. Det ska vara "normalstora" plommon som väger ca 35 g styck. Hoppas att du gillar pajen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-31