Plommon- och mandelgalette

Betyg 3.4 av 5.
54 personer har röstat
2
Plommon- och mandelgalette

Säsongens färska plommon lär inte bli ledsna om du använder dem i en galette med franska förtecken. Skär plommonen i skivor och lägg i ett snyggt mönster över själva degen, ovanpå ett lager riven mandelmassa. Grädda gyllene och bjud med vaniljglass!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Plommon- och mandelgalette

Ingredienser

8-10 bitar
100 g rumsvarmt smör
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl strösocker
1/2 krm salt
1 dl riven mandelmassa
10 plommon (10 plommor motsvarar ca 350 g)
3 msk rårörsocker

Till servering

vaniljglass

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
54 personer har röstat

Kommentarer

Jag tycker det blir godare med hälften så mycket smör. Mums!

Jenny

2020-11-15

Skriv hur många gram plommon jag ska ha i stället för ett antal.

Göran

2020-08-22

Hej Göran! Ursäkta sent svar. Det ska vara "normalstora" plommon som väger ca 35 g styck. Hoppas att du gillar pajen! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-08-31

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat exkl glass per port på 8 port.
Energi1427 KJ / 341 kCal
Fett20 g
Salt0.28 g
Kolhydrater34 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Plommonpaj med mandel
Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfria kardemummakakor med mandel
Betyg 3.7 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Macarons
Betyg 3.5 av 5.
87 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vaniljkokta plommon med myntagrädde
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Körsbärs-trifle med mandelcrème
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Potato cupcake med limetopping
Betyg 3.1 av 5.
49 personer har röstat
Under 45 min att tillaga