Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Päronflarn med citron och mandelmassa

Päronflarn är en ljuvlig och enkel dessert på smördeg och päron smaksatt med mandelmassa, kardemumma och citron. Denna efterrätt är lätt att göra utan gluten genom att välja en glutenfri smördeg. Servera det nygräddade flarnet med lättvispad grädde eller glass och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Vispa samman ägget och grädden i en bunke. Riv mandelmassan grovt och blanda ner tillsamman med citronskalet.
  3. Bred ut fyllningen på smördegen men spara ca 2 cm runt kanten. Skiva päronen tunt och lägg dem ovanpå. Vik in kanterna. Strö över kardemumman och ringla över honungen.
  4. Grädda i mitten av ugnen 20–25 minuter tills flarnet har fått fin färg.
  5. Till servering: Pressa över citronjuicen och servera med grädde eller glass.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde och laktosfri glass eller grädde till servering. Välj laktosfri smördeg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vispgrädde och glass eller grädde till servering mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfri smördeg.

Ingredienser

Portioner: 6-8
  • 1 rulle kyld smördeg (à ca 250 g)
  • 1 ägg
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 200 g mandelmassa
  • 1/2 msk finrivet citronskal
  • 3 päron
  • 1 tsk mortalde kardemummakärnor
  • 2 msk flytande honung
Till servering
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • lättvispad grädde eller vaniljglass till servering
Lägg till i inköpslistan