Päronflarn med citron och mandelmassa

19
2
Päronflarn med citron och mandelmassa

Päronflarn är en ljuvlig och enkel dessert på smördeg och päron smaksatt med mandelmassa, kardemumma och citron. Denna efterrätt är lätt att göra utan gluten genom att välja en glutenfri smördeg. Servera det nygräddade flarnet med lättvispad grädde eller glass och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Päronflarn med citron och mandelmassa

Ingredienser

6-8
1
rulle kyld smördeg (à ca 250 g)
1
ägg
0.75 dl
vispgrädde
200 g
mandelmassa
0.5 msk
finrivet citronskal
3
päron
1 tsk
mortalde kardemummakärnor
2 msk
flytande honung

Till servering

1 msk
färskpressad citronjuice
-
lättvispad grädde eller vaniljglass till servering

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde och laktosfri glass eller grädde till servering. Välj laktosfri smördeg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vispgrädde och glass eller grädde till servering mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfri smördeg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Lisa

8/15/2020

Riktigt mumsig!

Clara

1/31/2019

Jättegod och kvick!

Testa liknande recept