Älskade äppelpaj
Så gott med nybakad äppelpaj! Hitta din favorit bland recepten på äppelkaka och smulpaj!
Det kanske är lättare sagt än gjort att lyckas med den perfekta pajen, eller? Vill du baka en klassisk paj, en med smuldeg eller en knäckig variant så finns det olika saker att tänka på för att lyckas. Här har vi samlat våra bästa tips för att inte paja pajen!
Tips: Här finns fler goda recept på pajer!
En smulpaj är både enkel och snabb att göra, och oemotståndligt god! En klassisk smuldeg innehåller endast 3 ingredienser: smör, strösocker och vetemjöl men det går såklart att mixa upp det med lite olika trix.
Den knäckiga pajen har tagit pajbakare med storm de senaste åren, och vi förstår varför. När du testat paj med knäckigt och segt täcke är det svårt att återgå till den klassiska.
Den klassiska pajdegen kan användas till både matpajer och efterrättspajer. Här läggs pajdegen i botten av formen men vill du imponera lite extra på gästerna så gör gärna även ett lock med hälften av degen i vackert mönster.
En enkel och knäckig blåbärspaj med ett oemotståndligt sötsalt täcke. Servera med vaniljsås, glass eller grädde.
Knäckig blåbärspajEn klassisk amerikansk pumpapaj eller pumpkin pie som det också kallas. Denna söta dessertpaj med pumpa och saltrostade pumpakärnor gör sig allra bäst ihop med en klick grädde.
Pumpkin pieNjut säsongens frukter eller bär i en klassisk paj med flätmönstrat lock. Här fyller vi pajen med smörstekta äpplen och päron. Bjud den ljummen med en kula smältande vaniljglass. Verkligen en sann ”all American pie”, som dina gäster kommer att älska!
Fruktpaj med flätat lockLite salt i smeten och brynt smör ger denna hallonpaj det lilla extra! Det går lika bra att använda färska som frysta hallon. Servera med vispad grädde. Hacka ner vit choklad i vispgrädden för extra lyx.
Hallonpaj med brynt smörDenna äppelpaj är knäckig, seg och vansinnigt god! Dessutom är pajen väldigt lättbakad. Servera äppelpajen med glass eller vaniljvisp.
Bittes äppelpajHemgjord vaniljsås är oftast godast och denna lena, krämiga vaniljssås är inget undantag. Gör gammaldags vaniljsås som kockarna med hälften mjölk och hälften grädde. Och så ska det vara äkta vaniljstång så klart. Servera vaniljsåsen till smulpaj, efterrätt eller till en saftig mjuk kaka.
Hemgjord vaniljsåsGlass med äkta vanilj – gör egen vaniljglass med glassmaskin! Grädde, mjölk och äggulor utgör basen till glassen som får smak av socker, vaniljstång och salt. Servera den hemgjorda vaniljglassen med tillbehör som strössel, kolasås, chokladsås och maränger.
Hemmagjord vaniljglassRecept på hemgjord vaniljgrädde, perfekt istället för vaniljsås som tillbehör till pajer och andra efterrätter med mera. Du blandar enkelt ihop vaniljgrädden av grädde, socker och vaniljstång. Lättlagat och utsökt!
VaniljgräddeSå gott med nybakad äppelpaj! Hitta din favorit bland recepten på äppelkaka och smulpaj!
Smulpaj; snabbt, gott och enkelt. Här listar vi våra härligaste recept på pajer. Baka på!
Desserter och andra godsaker resulterar lätt i sockerchock. Så hur går man från överkant till guldkant? Svaret är frukt! Det ger ofta mer dessert med mindre socker. Alltså nyttigare. Win win!
I vår matskola visar vi hur du gör kolapaj - perfekt till fikat eller som efterrätt.
Vi avslöjar hur du gör den perfekta Västerbottensostpajen.
En härlig äppelpaj med flätat lock! I vår matskola visar vi steg för steg hur du lyckas.
Lär dig mer om dessa nyttiga bär, frukter och grönsaker.
Med dessa vitaminspäckade drycker kan du danssa hela natten. Botten upp!