Knäckig äppelpaj

541
59
Knäckig äppelpaj

Äppelpaj som ingen tackar nej till. Sirap ger det rätta knäcket, och så en nypa flingsalt som lyfter kolasmaken ett snäpp extra. Knäckande god!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013

Knäckig äppelpaj

Ingredienser

6 portioner
150 g
smör
2 dl
råsocker
1/2 dl
ljus sirap
1/2 dl
vispgrädde
3 dl
havregryn
1 1/2 dl
vetemjöl
1/2 tsk
bakpulver
1 tsk
flingsalt
600 g
äpplen

Till servering

grädde
vaniljsås

För alla

Innehåller gluten.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och grädde samt laktosfritt tillbehör.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut smör till mjölkproteinfritt matfett, byt ut grädde mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från maträtten.
716702/

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

541

Kommentarer

Åsa-lotta

2021-09-03

Koka samman smör, socker, grädde o sirap till en kolasås, sedan i med det torra, så blir det ännu godare.

Anneli

2021-09-02

Väldigt god paj. Flingsaltet gör pajen ännu godare, passar bra med äpplen

Sofie

2021-08-30

Om man vill göra ett gäng såna här pajer i folieformar och sedan frysa ner. Rekommenderar ni att man fryser ner innan eller efter man gräddar den?

Näringsvärde per portion

Energi 2760 KJ / 660 kCal
Fett 36 g
Salt 1.73 g
Kolhydrater 76 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept