Knäckig äppelpaj
Äppelpaj som ingen tackar nej till. Sirap ger det rätta knäcket, och så en nypa flingsalt som lyfter kolasmaken ett snäpp extra. Knäckande god!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013
Ingredienser
6 portioner
150 g smör
2 dl råsocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl vispgrädde
3 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
600 g äpplen
Till servering
grädde
vaniljsås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2760 KJ / 660 kCal
Fett36 g
Salt1.73 g
Kolhydrater76 g
Protein5 g
Kommentarer
Supergod och så lätt att baka. Jag lade till Kanel på äppelklyftorna.
Janette
2024-12-01Vad kan man använda i stället för vetemjöl om man ska bjuda glutenintoleranta på pajen?
Kerstin
2024-10-23Hej Kerstin! Jag skulle tippa på att du kan byta ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix och använda glutenfria havregryn. Men annars har vi ett provlagat och gott recept här på glutenfri knäckig paj! https://www.ica.se/recept/glutenfri-appelpaj-med-knackig-yta-728512/ Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-24Godast!
Johanna
2024-10-20