Knäckig äppelpaj

657
72
Knäckig äppelpaj

Äppelpaj som ingen tackar nej till. Sirap ger det rätta knäcket, och så en nypa flingsalt som lyfter kolasmaken ett snäpp extra. Knäckande god!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013

Knäckig äppelpaj

Ingredienser

6 portioner
150 g smör
2 dl råsocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl vispgrädde
3 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
600 g äpplen

Till servering

grädde
vaniljsås

För alla

Innehåller gluten.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och grädde samt laktosfritt tillbehör.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut smör till mjölkproteinfritt matfett, byt ut grädde mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från maträtten.
716702/

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

657

Kommentarer

Anette

2022-10-02

Den godaste äppelpaj de nånsin ätit, tyckte mina tonåringar.

Christian

2022-09-30

Bra recept...gillade den o är bagare

Lena

2022-09-29

God och knäckig men ta lite mindre socker!!

Näringsvärde per portion

Energi 2760 KJ / 660 kCal
Fett 36 g
Salt 1.73 g
Kolhydrater 76 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden