Äppelflarn med mandel och rosmarinhonung

Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
0
Äppelflarn med mandel och rosmarinhonung

En favorit bland alla äppeldesserter är äppelflarn som med färdig smördeg och mandelmassa är urenkla att göra. Smaksättningen på äppelflarnet är lätt att variera. Här får äpplena sällskap med kryddig rosmarin som ger en annorlunda och fin brytning till mandel och äpplen.

Äppelflarn med mandel och rosmarinhonung

Ingredienser

8 portioner
1 förp smördegsplatta (à 250 g)
200 g mandelmassa
4 äpple
2 msk smör
1/4 kruka rosmarin
1/2 dl flytande honung
50 g mandelspån

Till servering

glass
lättvispad grädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsberäkningen är beräknad utan glass eller grädde.
Energi1514 KJ / 362 kCal
Fett21 g
Salt0.1 g
Kolhydrater38 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Pärontarte tatin
Betyg 2.9 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelchips eller -rasp
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fromagetårta med jordgubbar
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelmassebollar med hallonsmak
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Smördegsinbakade äpplen med mandel
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mazarinkaka med saffran och apelsin
Betyg 3.4 av 5.
46 personer har röstat
Under 45 min att tillaga