Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Äppelflarn med mandel och rosmarinhonung

En favorit bland alla äppeldesserter är äppelflarn som med färdig smördeg och mandelmassa är urenkla att göra. Smaksättningen på äppelflarnet är lätt att variera. Här får äpplena sällskap med kryddig rosmarin som ger en annorlunda och fin brytning till mandel och äpplen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rulla ut smördegsplattan på en plåt med bakplåtspapper, nagga degen med en gaffel. Riv mandelmassan. Fördela mandelmassan över degen.
  3. Ta ur kärnhuset ur äpplena med en äppelpipare. Skiva äpplena mycket tunt med hjälp av en mandolin.
  4. Lägg äppelskivorna tätt omlott på mandelmassan. Smält smöret och pensla på äppelskivorna. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
  5. Hacka rosmarinen fint och blanda med honungen.
  6. Rosta mandeln i en torr stekpanna. Ringla honung och strö mandeln över äppelflarnet.
  7. Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, glass och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör, glass och grädde.
Gör äggfri: välj grädde eller äggfri glass.

Näringsberäkningen är beräknad utan glass eller grädde.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 förp smördegsplatta (à 250 g)
  • 200 g mandelmassa
  • 4 äpple
  • 2 msk smör
  • 1/4 kruka rosmarin
  • 1/2 dl flytande honung
  • 50 g mandelspån
Till servering
  • glass
  • lättvispad grädde
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1514 kJ / 362 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer