Äppelflarn med mandel och rosmarinhonung

1
0
Äppelflarn med mandel och rosmarinhonung

En favorit bland alla äppeldesserter är äppelflarn som med färdig smördeg och mandelmassa är urenkla att göra. Smaksättningen på äppelflarnet är lätt att variera. Här får äpplena sällskap med kryddig rosmarin som ger en annorlunda och fin brytning till mandel och äpplen.

Skriv ut
Äppelflarn med mandel och rosmarinhonung

Ingredienser

8 portioner
1
förp smördegsplatta (à 250 g)
200 g
mandelmassa
4
äpple
2 msk
smör
1/4
kruka rosmarin
1/2 dl
flytande honung
50 g
mandelspån

Till servering

glass
lättvispad grädde

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, glass och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör, glass och grädde.
Gör äggfri: välj grädde eller äggfri glass.

Näringsberäkningen är beräknad utan glass eller grädde.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1514 KJ / 362 kCal
Fett 21 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 38 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept