Äppelflarn med mandel och rosmarinhonung
En favorit bland alla äppeldesserter är äppelflarn som med färdig smördeg och mandelmassa är urenkla att göra. Smaksättningen på äppelflarnet är lätt att variera. Här får äpplena sällskap med kryddig rosmarin som ger en annorlunda och fin brytning till mandel och äpplen.
Ingredienser
8 portioner
1 förp smördegsplatta (à 250 g)
200 g mandelmassa
4 äpple
2 msk smör
1/4 kruka rosmarin
1/2 dl flytande honung
50 g mandelspån
Till servering
glass
lättvispad grädde
För alla
Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, glass och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör, glass och grädde.
Gör äggfri: välj grädde eller äggfri glass.
Näringsberäkningen är beräknad utan glass eller grädde.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1514 KJ / 362 kCal
Fett21 g
Salt0.1 g
Kolhydrater38 g
Protein5 g
Kommentarer