Äppelflarn med mandel och rosmarinhonung

Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
0
Äppelflarn med mandel och rosmarinhonung

En favorit bland alla äppeldesserter är äppelflarn som med färdig smördeg och mandelmassa är urenkla att göra. Smaksättningen på äppelflarnet är lätt att variera. Här får äpplena sällskap med kryddig rosmarin som ger en annorlunda och fin brytning till mandel och äpplen.

Äppelflarn med mandel och rosmarinhonung

Ingredienser

8 portioner
1   förp smördegsplatta (à 250 g)
200 g  mandelmassa
4   äpple
2 msk  smör
1/4   kruka rosmarin
1/2 dl  flytande honung
50 g  mandelspån

Till servering

glass
lättvispad grädde

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, glass och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör, glass och grädde.
Gör äggfri: välj grädde eller äggfri glass.

Näringsberäkningen är beräknad utan glass eller grädde.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1514 KJ / 362 kCal
Fett21 g
Salt0.1 g
Kolhydrater38 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Nougatägg med hackad mandel
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pistage- och mandelgratinerad blodapelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halloweenäpplen
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pärontarte tatin
Betyg 2.9 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppletarte med mandel
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffransbutterkaka
Betyg 4.3 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga