Galette med äpple och mandelkräm
En rustik paj utan form, med söta äpplen och mandelkräm. En mördeg toppas med mandelkräm och skivade äpplen. Denna äppelgalette är en dessert som är en fröjd för både öga och smaklökar!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2019
Ingredienser
8-10 portioner
Mördeg
200 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
4 dl vetemjöl
2 dl mandelmjöl
1 krm bakpulver
1 ägg
Mandelkräm
100 g mandelmassa
50 g rumsvarmt smör
1 ägg
1/2 msk vaniljsocker
1/2 tsk grovmalen kardemumma
Garnering
3 - 4 röda äpplen
1 äggula
1/2 dl mandelspån
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är per portion beräknat på 8 bitar.
Energi2516 KJ / 601 kCal
Fett39 g
Salt0.5 g
Kolhydrater52 g
Protein9 g
Kommentarer
Måste man använda mandelmjöl? Måste den serveras omedelbart?
Karin
2024-11-28Hej Karin! Här finns ett galetterecept utan mandelmjöl, du kan testa med den degen: https://www.ica.se/recept/cheesecake-galette-med-bar-722756/ Galetten är godast att äta samma dag som den bakas. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-11-29Via inspirations mejlet kom jag hit. Men på vägen försvan Rosmarin? Det skulle toppas med Rosmarin. Men hur mycket och ska det vara torkad eller färsk?
Anders
2024-09-15