Galette med äpple och mandelkräm

14
0
Galette med äpple och mandelkräm

En rustik paj utan form, med söta äpplen och mandelkräm. En mördeg toppas med mandelkräm och skivade äpplen. Denna äppelgalette är en dessert som är en fröjd för både öga och smaklökar!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2019

Galette med äpple och mandelkräm

Ingredienser

8-10

Mördeg

200 g
rumsvarmt smör
2 dl
florsocker
4 dl
vetemjöl
2 dl
mandelmjöl
1 krm
bakpulver
1
ägg

Mandelkräm

100 g
mandelmassa
50 g
rumsvarmt smör
1
ägg
1/2 msk
vaniljsocker
1/2 tsk
grovmalen kardemumma

Garnering

3 - 4
röda äpplen
1
äggula
1/2 dl
mandelspån

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är per portion beräknat på 8 bitar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2516 KJ / 601 kCal
Fett 39 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 52 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept