Galette med äpple och mandelkräm

En rustik paj utan form, med söta äpplen och mandelkräm. En mördeg toppas med mandelkräm och skivade äpplen. Denna äppelgalette är en dessert som är en fröjd för både öga och smaklökar!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2019

Ingredienser
8-10 portioner
Mördeg
200 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
4 dl vetemjöl
2 dl mandelmjöl
1 krm bakpulver
1 ägg
Mandelkräm
100 g mandelmassa
50 g rumsvarmt smör
1 ägg
1/2 msk vaniljsocker
1/2 tsk grovmalen kardemumma
Garnering
3 - 4 röda äpplen
1 äggula
1/2 dl mandelspån
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är per portion beräknat på 8 bitar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2516 KJ / 601 kCal
Fett39 g
Salt0.5 g
Kolhydrater52 g
Protein9 g
Kommentarer