Bakade plommon med yoghurt

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
0
Bakade plommon med yoghurt

Ugnsbakade plommon gör sig fint tillsammans med kryddor som kanel och kardemumma, krämig yoghurt, krispiga nötter samt frisk mynta. Servera de bakade plommonen till frukost, brunch eller som enkel dessert.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Bakade plommon med yoghurt

Ingredienser

4 portioner
4 plommon
smör eller olja (till formen)
1 tsk malen kanel
1/2 tsk mortlad kardemumma
2 msk flytande honung

Till servering

naturell yoghurt (10%)
hackade nötter (t ex jordnötter)
färsk mynta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi498 KJ / 119 kCal
Fett6 g
Salt0.02 g
Kolhydrater13 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Plommonsoppa med kardemummapannacotta
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plommonclafoutis med kardemumma och mandelspån
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddiga plommon med honung och mandel
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vaniljbakade plommon med mascarponekräm
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakade plommon med getostkräm och mynta
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Inkokta plommon i kanel och apelsin
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga