Bakade plommon med yoghurt

2
0
Bakade plommon med yoghurt

Ugnsbakade plommon gör sig fint tillsammans med kryddor som kanel och kardemumma, krämig yoghurt, krispiga nötter samt frisk mynta. Servera de bakade plommonen till frukost, brunch eller som enkel dessert.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Bakade plommon med yoghurt

Ingredienser

4 portioner
4
plommon
-
smör eller olja (till formen)
1 tsk
malen kanel
1/2 tsk
mortlad kardemumma
2 msk
flytande honung

Till servering

naturell yoghurt (10%)
hackade nötter (t ex jordnötter)
färsk mynta

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt smör mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 498 KJ / 119 kCal
Fett 6 g
Salt 0.02 g
Kolhydrater 13 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept