UNDER 30 MIN | Enkel

Bakade plommon med yoghurt

Ugnsbakade plommon gör sig fint tillsammans med kryddor som kanel och kardemumma, krämig yoghurt, krispiga nötter samt frisk mynta. Servera de bakade plommonen till frukost, brunch eller som enkel dessert.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Halvera och kärna ur plommonen. Lägg i en smord ugnsform med skalet nedåt.
  3. Strö över kanel, kardemumma och ringla över honung.
  4. Baka i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills plommonen mjuknar lite.
  5. Till servering: Servera med yoghurt och nötter. Toppa med mynta.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt smör mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 plommon
  • smör eller olja (till formen)
  • 1 tsk malen kanel
  • 1/2 tsk mortlad kardemumma
  • 2 msk flytande honung
Till servering
  • naturell yoghurt (10%)
  • hackade nötter (t ex jordnötter)
  • färsk mynta

Näringsvärde
Per portion

Energi 498 kJ / 119 kCal