Inkokta päron med stjärnanis

17
3
Inkokta päron med stjärnanis

Inkokta päron med calvados eller cognac är en elegant, vuxen och smakrik dessert. Citron, stjärnanis och kanel sätter tonen i efterrätten, som serveras bäst med fluffig lättvispad grädde och hemgjord karamellsås. Prova detta recept nästa gång du ska laga trerätters!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Inkokta päron med stjärnanis

Ingredienser

4 portioner
4 fasta päron t ex Conference
vatten
1 msk färskpressad citronjuice
smör att steka i

Lag

1 l vatten
3 dl socker
3 stjärnanis
1 kanelstång
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 msk finrivet citronskal
3 cl calvados eller cognac

Karamellsås

1 dl strösocker
1/2 dl vatten
1 dl vispgrädde

Till servering

lättvispad grädde

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och vispgrädde mot mjölkproteinfria ersättningspodukter.

Gör så här

Tips

Vill du ha en mindre söt variant, byt ut strösockret i lagen mot 1 dl honung (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Camilla

2022-09-24

Jättegott även utan cognac. Jag halverade och kärnade ur päronen innan jag lade dem i lagen. En gnutta salt i karamellsåsen tycker jag är gott.

Ingrid

2022-01-01

Jättegott!

Sanna

2021-12-14

Är conferensce ett fast päron?

Näringsvärde per portion

Energi 2341 KJ / 560 kCal
Fett 13 g
Salt 0.08 g
Kolhydrater 103 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden