Inkokta päron med stjärnanis

Inkokta päron med calvados eller cognac är en elegant, vuxen och smakrik dessert. Citron, stjärnanis och kanel sätter tonen i efterrätten, som serveras bäst med fluffig lättvispad grädde och hemgjord karamellsås. Prova detta recept nästa gång du ska laga trerätters!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Ingredienser
4 portioner
4 fasta päron t ex Conference
vatten
1 msk färskpressad citronjuice
smör att steka i
Lag
1 l vatten
3 dl socker
3 stjärnanis
1 kanelstång
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 msk finrivet citronskal
3 cl calvados eller cognac
Karamellsås
1 dl strösocker
1/2 dl vatten
1 dl vispgrädde
Till servering
lättvispad grädde
Gör så här
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2341 KJ / 560 kCal
Fett13 g
Salt0.08 g
Kolhydrater103 g
Protein1 g
Kommentarer
Jättegott även utan cognac. Jag halverade och kärnade ur päronen innan jag lade dem i lagen. En gnutta salt i karamellsåsen tycker jag är gott.
Camilla
2022-09-24Jättegott!
Ingrid
2022-01-01Är conferensce ett fast päron?
Sanna
2021-12-14