Inkokta päron med calvados eller cognac är en elegant, vuxen och smakrik dessert. Citron, stjärnanis och kanel sätter tonen i efterrätten, som serveras bäst med fluffig lättvispad grädde och hemgjord karamellsås. Prova detta recept nästa gång du ska laga trerätters!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och vispgrädde mot mjölkproteinfria ersättningspodukter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott även utan cognac. Jag halverade och kärnade ur päronen innan jag lade dem i lagen. En gnutta salt i karamellsåsen tycker jag är gott.
Camilla
2022-09-24Jättegott!
Ingrid
2022-01-01Är conferensce ett fast päron?
Sanna
2021-12-14