Inkokta päron med stjärnanis

13
0
Inkokta päron med stjärnanis

Inkokta päron med calvados eller cognac är en elegant, vuxen och smakrik dessert. Citron, stjärnanis och kanel sätter tonen i efterrätten, som serveras bäst med fluffig lättvispad grädde och hemgjord karamellsås. Prova detta recept nästa gång du ska laga trerätters!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Inkokta päron med stjärnanis

Ingredienser

4 portioner
4
fasta päron t ex Conference
-
vatten
1 msk
färskpressad citronjuice
-
smör att steka i

Lag

1 l
vatten
3 dl
socker
3
stjärnanis
1
kanelstång
1 msk
färskpressad citronjuice
1/2 msk
finrivet citronskal
3 cl
Calvados eller cognac

Karamellsås

1 dl
strösocker
1/2 dl
vatten
1 dl
vispgrädde

Till servering

lättvispad grädde

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och vispgrädde mot mjölkproteinfria ersättningspodukter.

Gör så här

Tips

Vill du ha en mindre söt variant, byt ut strösockret i lagen mot 1 dl honung (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2341 KJ / 560 kCal
Fett 13 g
Salt 0.08 g
Kolhydrater 103 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept