Matskola

Kolapaj

Bjud gästerna på en knäckande god efterrättspaj till fikat eller desserten! I vår matskola visar vi hur du gör en kolapaj − pajskalet fylls med seg, smarrig kolasås och det hela serveras med bär och kesella. Mumsigt!
Tips: Här hittar du alla våra recept på efterrättspajer.

Så gör du kolapajen

Följ instruktionerna i filmen eller steg för steg nedanför videon och servera  en seg smarrig dessert efter middagen eller till festen.

Kolapaj - steg för steg

  1. 1. Förbered degen

    Mixa smör och mjöl i en matberedare. Häll i lite vatten efter ett tag och fortsätt mixa. Häll ner degen i en plastpåse. Knyt om och lägg i kylen i 30 minuter.

  2. 2. Tryck ut och grädda degen

    Tryck ut degen i en springform, jämnt fördelat och med kanter en bit upp. Nagga botten med en gaffel och grädda den sedan i ca 25 minuter.

  3. 3. Gör kolasåsen

    Koka upp socker, sirap och grädde till en kolasås. Såsen är klar när du kan göra kulprovet. Ha i smör och rör om till smöret har smält ordentligt. Häll kolasåsen över den gräddade botten och låt stelna i kylen.

  4. 4. Klar att servera!

    Ta loss kanterna från springformen. Servera pajen med bär och vispad grädde.

Receptet på kolapajen

Kolapaj med bär och färskost

Kolapaj med bär och färskost

Betyg 3.9 av 5.
46 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer.

Har du lite tid över och vill baka en förstklassig och utsökt efterrätt ska du testa det här receptet på kolapaj med bär och färskost. Den söta pajen tillsammans med syrliga bär och vaniljkvarg skapar en magisk smakkombination som alla kommer älska

Kolapaj med bär och färskost

Artiklar (1539)

Så gör du

Koka egen dulce de leche

Med våra instruktioner fixar du enkelt dulce de leche till bakning och efterrätter.

Smarrigt, snabbt och superenkelt!

Nutellapizza, så gör du!

Gör enkelt den supergoda nutellapizzan med smördeg eller filodeg, toppad med frukt och bär

Älskade äppelpaj

Så gott med nybakad äppelpaj! Hitta din favorit bland recepten på äppelkaka och smulpaj!

Julgodis

Årets bästa julgodis

Saffransknäck, kolor, trillingnöt och fudge. Här listar vi våra godaste sötsaker till jul.

Säsong

Ljuvliga desserter

Galette med äpple och mandelkräm hur låter det? Här tipsar vi om ljuvliga efterrätter.