Bjud gästerna på en knäckande god efterrättspaj till fikat eller desserten! I vår matskola visar vi hur du gör en kolapaj − pajskalet fylls med seg, smarrig kolasås och det hela serveras med bär och kesella. Mumsigt!
Tips: Här hittar du alla våra
recept på efterrättspajer.
Följ instruktionerna i filmen eller steg för steg nedanför videon och servera en seg smarrig dessert efter middagen eller till festen.
Mixa smör och mjöl i en matberedare. Häll i lite vatten efter ett tag och fortsätt mixa. Häll ner degen i en plastpåse. Knyt om och lägg i kylen i 30 minuter.
Tryck ut degen i en springform, jämnt fördelat och med kanter en bit upp. Nagga botten med en gaffel och grädda den sedan i ca 25 minuter.
Koka upp socker, sirap och grädde till en kolasås. Såsen är klar när du kan göra kulprovet. Ha i smör och rör om till smöret har smält ordentligt. Häll kolasåsen över den gräddade botten och låt stelna i kylen.
Ta loss kanterna från springformen. Servera pajen med bär och vispad grädde.