Rosmarinstekta äpplen med kola- och lagerbladsås
Wow vilka smaker! Syrliga äpplen, söt kolasås och gräddig glass är jättegott, det vet ju de flesta, men med lagerblad och rosmarin så blir den här desserten en riktig fullpoängare till både vardag och fest!
Ingredienser
4 portioner
Kolasås
1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2 lagerblad
Äpplen
4 äpplen
2 msk smör
1 msk socker
1 msk hackad färsk rosmarin
Till servering
vaniljglass
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2453 KJ / 586 kCal
Fett27 g
Salt1 g
Kolhydrater82 g
Protein3 g
Kommentarer
Kolasåsen är wow!
Johanna
2023-11-02Kan man försteka äpplena ? O bara värma till dom sen innan servering? El blir det inte bra? Va tror ni om lite kanel på äpplena?
Linda
2023-09-15Hej Linda! Ja, det går att steka äpplena i förväg men äpplena är som allra godast nystekta. Kanel funkar ju alltid till äpplen och om du gillar kombinationen kanel och rosmarin så är det bara att smaka av med lite kanel. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-19Skippade stekningen och använde äpplena+kolasåsen som fyllning till en smulpaj. Funkade perfekt.
Vincent
2023-04-27