Rosmarinstekta äpplen med kola- och lagerbladsås

1
1
Rosmarinstekta äpplen med kola- och lagerbladsås

Wow vilka smaker! Syrliga äpplen, söt kolasås och gräddig glass är jättegott, det vet ju de flesta, men med lagerblad och rosmarin så blir den här desserten en riktig fullpoängare till både vardag och fest!

Skriv ut
Rosmarinstekta äpplen med kola- och lagerbladsås

Ingredienser

4 portioner

Kolasås

1 dl
vispgrädde
1 dl
strösocker
1 dl
ljus sirap
2
lagerblad

Äpplen

4
äpplen
2 msk
smör
1 msk
socker
1 msk
hackad färsk rosmarin

Till servering

vaniljglass

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Anna

3/7/2020

Vi skippade lagerblad och gjorde en sås på rosmarin istället. Vi använde rosmarinkolasås-receptet på smörstekta äpplen och vaniljglass. ALLA TAPPADE HÅUKAN SÅ GOTT DE VA!

Redaktionen ICAse

3/7/2020

Hej Anna! Tack för att du delar med dig av dina tips! Och vi blir jätteglada att höra att alla gillade det! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2453 KJ / 586 kCal
Fett 27 g
Salt 1 g
Kolhydrater 82 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept