UNDER 45 MIN | Medel

Rosmarinstekta äpplen med kola- och lagerbladsås

Wow vilka smaker! Syrliga äpplen, söt kolasås och gräddig glass är jättegott, det vet ju de flesta, men med lagerblad och rosmarin så blir den här desserten en riktig fullpoängare till både vardag och fest!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kolasås: Blanda vispgrädde, strösocker, sirap och lagerblad i en kastrull.
  2. Låt koka upp under omrörning och fortsätt koka ytterligare ca 5 minuter på svag värme. Låt svalna.
  3. Äpplen: Skala och skär äpplena i klyftor, skär bort kärnhuset. Stek klyftorna i smöret tills de börjar få lite färg. Häll i socker och rosmarin och låt steka någon minut till.
  4. Till servering: Servera äpplena med kolasås och vaniljglass.

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Ingredienser

Portioner: 4
Kolasås
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 lagerblad
Äpplen
  • 4 äpplen
  • 2 msk smör
  • 1 msk socker
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
Till servering
  • vaniljglass

Näringsvärde
Per portion

Energi 2453 kJ / 586 kCal