Efter salta kräftor och ostpajer smakar det extra gott med något sött att sätta tänderna i. Här har vi samlat efterrätterna som passar utmärkt att servera efter kräftskivan!
Tips: hitta fler recept till
kräftskivan!
Text: Josefine Braw
Dela med vänner
9 desserter till kräftskivan
1. Baskisk cheesecake
24
9
Prova en spansk variant på cheesecake! Den omåttligt populära baskiska ostkakan kännetecknas av sin karaktäriska brända yta med karamelliga toner och en saftig mitt. Servera gärna med vispad grädde och bär.
2. Grillad persika med pistagehonung och vaniljglass
3
0
Avsluta middagen med en enkel och smarrig dessert med smak av sommar. Grilla persika tills den fått färg och mjuknat, ringla över pistagehonung och toppa med en klick vaniljglass.
Låt plommonen ta ut sin rätt i denna krämiga plommonpaj med mandel som är en fröjd för både ögat och smaklökarna. Dekorera kakan med florsocker, servera med lättvispad grädde och njut!
Glass med smak av morot? Ja, du läste rätt! Tillsammans med färskost, ingefära och kanel får du en ny variant av favoriten morotskaka i glassformat som svalkar gott en varm sommardag.
Bjud på äkta finsk blåbärspaj till kaffet! Den finska varianten av blåbärspaj är en blandning mellan paj och cheesecake där pajskalet fylls med gräddfil, socker och blåbär vilket gör pajen krämig och sötsyrlig. Servera gärna med vaniljsås eller en kula vaniljglass.
Älskar du också kladdkaka? Missa då inte vår äppelkladdkaka! Rivet äpple, vit choklad, citron och kanel ger smak till denna ljuvligt saftiga kaka som toppas med en krämig kanelfrosting.
Söta och saftiga björnbär gör sig fint i en kompott tillsammans med svarta vinbär! Smaken av vanilj, socker och citron gör kompotten komplett. Servera gärna björnbärskompotten i frukostyoghurten eller till gröten.
En enkel blåbärsglass utan glassmaskin som du gör på endast tre ingredienser; vispgrädde, kondenserad mjölk – ja, och blåbär så klart. Den hemmagjorda blåbärsglassen är god som den är i all enkelhet, eller så bjuder du den i våffelstrutar med ett knaprigt strössel.
En snabb variant av äppelkaka gör du genom att smörsteka äpple med socker och kanel, och servera i glas med vaniljgrädde och kaksmulor. Snabbt, lyxigt och magiskt gott!